Chili brente mandler – sukkerfritt

 

Nå er det jul igjen.

Er du klar med alle forberedelsene?

Det trodde jeg at jeg var, men så var jeg innom en venninne av meg. Hun hadde laget brente mandler med chili, (med sukker så klart… )og det slo meg; at dette kan jeg også gjøre – sukkerfritt.

Da var det hjem å prøve litt, og det var enkelt som bare det. Jeg brukte den samme oppskriften som  jeg har lagt ut tidligere uten chili, den finner du HER. Og tilsatte en hel frisk chili.

Det gjorde susen.

Lyst å prøve?

Du trenger:

375 g mandler
 2 dl Sukrin Gold
1/2 dl vann
 50 g smør
 1 fersk chili og litt kajennepepper

Slik gjør du:

Legg mandlene på en bakeplate, og rist dem i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Følg med slik at de ikke blir for tørre. Skjær en chili i store biter.  
Ha Sukrin Gold, chili og vann i en stekepanne, pass på at kjøttet ligger ned i pannen, for å få ut alle de gode smakene.

Kok opp og ha i mandlene.

La det koke på middels varme til massen tykner og blir brun. Mandlene skal nå ha fått en mørkere farge. Tilsett smøret og et bitte lite dryss av kajennepepper, (easy does it), og la det koke videre i noen minutter, la massen bli blank. 

Bruk en hullskje og ta opp mandlene fra massen og legg dem over på bakepapir.

Skill mandlene fra hverandre før de blir helt kalde.

#brentemandler #brente #mandler #hjemmelaget #heimelaga #sukkerfri #jul #søtt #julegodt #matinspirasjon #sunt #godteri #søttsunt #naturligsøtt #snop #jul2016 #oppskrift #peppernøtter 

Kakemenn på pinne, med stevia


 

Tenk at vi er i desember allerede.

Tiden løper virkelig nå, og jeg må ofte si til meg selv, at jeg må stoppe opp å nyte også. Jeg kan ikke løpe til og fra hele tiden.

Derfor har jeg satt meg ned for å kose meg med et blogg innlegg. Denne oppskriften er ikke ny, men jeg har behov for å dele den i år også – nettopp fordi de er så gode.

Jeg laget kakemenn uten sukker for første gang for 2 år siden. Det var med så mye suksess, at de er blitt en del av de 7 sortene til jul, her hos oss. 

Kakemennene blir myke og gode i smak.

Dette trenger du:

2,5 dl kulturmelk

60-70 gr stevia (den typen som er 5 ganger søtere) dersom du bruker en annen må du gange opp etter smak.

100 gr margarin

500 gr hvetemel/ Toro fin melblanding, kan brukes for glutenfritt

2 ts hjortetakksalt

Stekes i ovnen på ca 160 grader, i ca 10 min, (du kjenner din ovn) de er ferdige når de har blåst seg opp, og begynner å få en fin gylden farge.

 Slik gjør du:

Smelt smør, ha oppi melken for å kjøle smøret litt.

Ha i stevia og rør om til steviaen er smeltet.

Bland det tørre godt sammen og ha oppi melken.

Jeg har alt i kjøkkenmaskinen, blander det godt, og lar deigen hvile over natten, gjerne ute, så lenge det ikke er frost.

Kjevle ut deigen i ca. 0,5 – 1 cm tykkelse, og trykk ut de figurene som du vil ha.
Hva med å sette en del av dem på pinner? Det ble veldig populært her hos oss.

 

#jul #kakemann #kakemenn #hjemmelaget #heimelaga #sukkerfri #utensukker #suntsøtt #mat #oppskrift #desember #advent #kos #sunnere #sunnhverdag #bedrehverdag #aktivitet #bake #spise #ventetid #julekake #stevia