Søtpotet chips

Endelig knakk jeg koden på søtpotet chips.

Jeg har pleid å lage dem i stekeovnen, og det har alltid vært noen som ikke ble sprø, med den metoden. Så leste jeg om at søtpotet også kan “friteres”. Det måtte testes, og jepp; de kan friteres til de blir sprø. Med litt prøving, så fant jeg den riktige måten å gjøre det på.

Du trenger:

1 søtpotet

2 dl solsikkeolje

litt salt

Slik gjør du:

Skrell søtpoteten og bruk ostehøvel, til å høvle den i tynne skiver. 

Ha solsikkeoljen i en tykkbunnet gryte, jeg brukte smørsmelter, da den er så liten, og du trenger ikke å bruke så mye olje. 

Varm opp oljen.

Legg i noen få skiver i.

De skal boble kraftig.

Når boblingen begynner å avta, så er de klare til å løftes ut, og legges på tørkepapir for å renne av oljen.  Dryss over litt salt med en gang. 

Tips: Ikke legg for mange skiver i oljen samtidig, da vil temperaturen synke og chipsen bli myk, ikke sprø.

De søte chipsene er perfekte i et raskt og enkelt lavkarbo måltid. Karbonade med ost, sylteagurk og litt søtt.

Velbekomme:)

 

#søtpotetchips #søtpotet #chips #hjemmelaget #heimelaga #oppskrift #mat #søtt #naturlig #sunt #solsikke #enkelt #måltid #snacks #lchf #lavkarbo #lavkarbomat #suntsøtt #karbonade 

Risgrøt som kan spises av de fleste

Vi har en gutt i hus som kun reagerer på kokt kumelk.

Jeg finner det ganske så rart, men dog, ikke noe å kimse av.

Og hva gjør man da når gutten er glad i ris grøt?

Risgrøten trenger faktisk ikke være forbeholdt de som tåler kumelk, har du melkeallergi eller er laktoseintolerant kan du bytte ut kumelken med soyamelk eller rismelk.

Min favoritt grøt er av rismelk, den blir søt og god, og det er bare å bytte ut melkemengden på pakken med samme mengde rismelk.

Kok grøten som anvist på pakken, men ikke ha i sukker. Rør litt oftere enn du ellers ville gjort.

Serveres med det vanlige tilbehøret som; smør, eller margarin, uten melk for de som ikke tåler det, kanel og stevia sukker for dem som vil være sukkerfri.

(Smør og margarin inneholder melk, mens noen typer margarin er uten både soya og melk, anbefaler da: blå Soft eller blå Melange)

#risgrøt #oppskrift #utenmelk #rismelk #rismelkgrøt #grøt #kjøttfrimandag #sukkerfri #melkefri #utensukker #hjemmelaget #heimelaga #middag #lørdagsgrøt #utenalt #julegrøt #melkeintoleranse #melkeallergi