Islandskake

Islandskake

Du trenger:

Bunn:

5 eggehviter

20 g sukrin gold

2,5 dl hakka hasselnøtter

120 g hakket mørk sjokolade

2,5 dl kokos

 

Gulkrem:

8 eggeplommer

50 g  sukrin gold

50 g sukrin melis

200 ml kremfløte

200g smør

1 ts vanilje pulver

 

Hvit krem med sjokolade:

3 dl kremfløte piskes stiv

om ønskelig kan du ha litt søtning i

2 ruter sukkerfri sjokolade

Slik gjør du:

Bunnen:

Pisk eggehviter stive, mot slutten av pisketiden, har du i Sukrin Gold

Bland i nøttene og kokos, veldig forsiktig med en slikkepott

Stekes ved 170 grader i ca 30 – 40 minutter, jeg liker bunnen litt seig, ikke tørr, så da er det lurt å korte ned steketiden

 

Gul og hvit krem:

Kok opp eggeplommer, sukrin, vanilje og fløte sakte, og la dette blir tykt. OBS: det skal ikke koke.

Rør inn smøret når kremen har kjølnet litt.

Hell den gule kremen over kakebunnen og sett kaken i fryseren.

Kaken serveres med pisket krem og raspet sukkerfri sjokolade på toppen.

Enjoy:))

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg