Eggepai – naturlig søt

Nydelig pai som består av egg og ost. Høres det rart ut?
Min datter syntes det var veldig rart, og vile nesten ikke smake, men hun angret ikke på at hun prøvde den.
For det er god og søt, og smaker ingenting av egg.
Jeg har tilpasset alle ingrediensene til eggefaste.
Hele paien betår av 7 egg, så om du ønsker så kan du spise pai hele dagen:)

Du trenger:

Deig og dekorasjonsstriper
5 store egg
2 ss Sukrin
1 ss Psyllium pulver (Fiberhusk)
1/2 ts. bakepulver
Fyllet
110 g kremost, jeg brukte Philadelphia
1 stor eggeplomme
2 ss Sukrin
1 ts Vaniljepulver
1 ts vanilje ekstrakt
2 store eggehviter
1 ss Sukrin melis
Smør topping
1 stor eggeplomme
3 ss smør
2 ss Sukrin melis
1/2 ts vaniljepulver

Slik gjør du:

Paien
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 20 eller 22 cm springform med litt smør. Smør også en liten brødform.
Bland sammen 5 egg, fiberhusk, Sukrin og bakepulver. Her bør du bruke mikser, for å unngå klumper av fiberhusk.
Hell ca 3/4 av blandingen i springformen og resten i brødformen, dette skal bli dekorasjons stripene på toppen av paien. Stekes i 10 minutter. Sjekk med tannpirker at de er helt stivnet, før du tar dem ut. Settes til avkjøling i formene.
Fyllet
Skill plommen fra hviten på de de to siste eggene.  
Bland sammen med en mikser, kremost, eggeplomme og vanilje.
I en separat bolle, piskes egghvitene. Når det formes myke topper, ha i Sukrin. Pisk til stive topper formes.
Bruk en slikkepott, fold egghvitene forsiktig inn i kremost blandingen. Dette gjøres forsiktig, da du vil at denne blandingen skal forbli luftig.
Hell fyllet på den nedkjølte paibunnen.
Smør topping
Smelt smøret på svak varme og bland deretter sammen alle ingrediensene.
Montering av paien
Ta ut paien i brødformen, og kutt den i tynne strimler med en pizzarulle. Legg stripene på toppen av fyllet i flettemønster.

Hell smøret jevnt over paien.
Stekes på 180 grader i ytterligere 20 minutter.

La paien kjøle seg ned, skjær i 6 – 7 stykker, og nyt. Holder seg godt i kjøleskapet i et par dager.
Tips: Hell en spiseskje av smeltet kokosolje over ved servering for å få inn i enda flere sunne fettstoffer.

Pyntes med litt Sukrin melis rett før servering.

#eggefaste #oppskrift #mattips #pai #egg #mat #diett #faste #lavkarbo #lavkarbomat #lchf #dessert #naturligsøt #utensukker #glutenfri #sukkerfri #utengluten #utenmel #ost #hjemmelaget #heimelaga #kake #lunch #frokost #proteinrik #protein #ostekake

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg