Cava gele – uten tilsatt sukker

Frisk, søt og nydelig fest dessert, til hverdags og til fest.

Du trenger:

7 plater gelatin

6 dl klementin juice (fra ca 14 klementiner )

3 dl Cava

1-3 spiselig gull (fra Panduro)

Slik gjør du:

Legg gelatinplater i en bolle med kaldt vann for å myke opp for noen få minutter. 

Ha 1 dl klementin juice i en liten gryte og varm forsiktig. Når saften bobler litt, ta saften fra varmen.

Klem ut overflødig vann fra gelatinen. Legg gelatinen i den i varme saften og rør til det smelter. Pass på at det ikke er noen synlige klumper av gelatin før du begynner neste steg.

Rør den varme saften inn i resten av saften, som er kald, og bland inn Cava, deretter overføres alt til en mugge. Hell oppi 6 små glass.

Dekk glassene med plastfolie og kjøl ned i minst 4 timer (eller opp til 48 timer ) inntil geleen er stiv.

Når du er klar til å servere desserten, kan du bruke en pinsett til å sette et stykke gull på overflaten av hver gelé.

 

 

 

#dessert #oppskrift #mat #godt #hverdag #fest #selskap #sunn #sunnere #sunnhverdag #klementin #alkohol #gele #hjemmelaget #heimelaga #selskapside #sukkerfri #sukkerfritt #suntsøtt  #cava

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg