Salsa – hjemmelaget uten sukker og mel

Er du glad i taco?

Det er vel et dumt spørsmål… men har du tenkt på å lage din egen salsa?

Det er veldig enkelt, og ikke minst, er det bedre en den du kjøper på glass i butikken. Når du lager den selv, så kan du også kontrollere hvor sterk du ønsker den. Jeg lager en del mild, og en del sterk, slik at barna og far, får hver sin tilpasset til deres gane.

Du trenger:

1 løk (gul eller rød)

1 fedd hvitløk

1 rød chili

2 tomater

1 lime/sitron

koriander

salt

olje

Slik gjør du:

Varm opp oljen i en gryte. Jeg valgte å bruke rød løk i denne oppskriften, da blir salsaen litt mildere og litt søtere. Smak og behag:) 

Grov hakk alle grønnsakene.

Ha oppi løk og hvitløk, la dette surre på sterk varme, mens du rører rundt. Ha oppi chili etter et par minutter. La dette frese seg godt sammen et par minutter. Pass på å røre hele tiden så det ikke brenner seg

Ha oppi tomatene, fortsett å frese på høy varme. Hakk litt i tomatene etter hvert for å slippe ut veske. Når tomatene begynner å bli stekt, tar du gryta av pannen, og moser med stavmixer. Jeg moser ikke alt. Jeg ønsker at det skal være klumper i, og at man kan se at det er tomat og løk.

 

Vet du at stavmixeren akkurat går oppi en boks med bønner?

Så i stedet for å kjøpe ferdig moste bønner, som er tilsatt masse salt og andre tilsetninger, mos dem selv..!

Sparer masse penger gjør du også:)

Jeg tilsetter ikke noe i dem, fordi jeg liker smaken naturell, men her er det bare å smake til med de krydderne som du ønsker.

 

 #taco #salsa #løk #tomat #hvitløk #chili #bønner #tilbehør #oppskrift #middag #middagstips #lunch #mat #mattips #sunn #sunt #sunnere #hverdagsmat #hjemmelaget #heimelaga #sukkerfri #sukkerfritt #utensukker #glutenfri #glutenfritt #utengluten #utenmel #melkefri #melkefritt #utenmelk #LCHF #lavkarbo #suntfett #suntkosthold #sunnerekosthold

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg