Pizzasnurrer av speltmel

 

Saftige pizzasnurrer er veldig greit å ha liggende i fryseboksen, til barn i farta.

Disse er veldig populære her i familien, og de er raske å lage.

 

Du trenger:

800 g siktet speltmel

80 g sukrin

120 g smør som smeltes

5 dl melk, gjerne vikingmelk

1 pakke gjær

 

Slik gjør du:

Bland det tørre i en stor bakebolle, varm opp melk og ha i smøret. Når smøret er smeltet, helles det våte over det tørre.

Tips: Når man jobber med speltmel, så skal det ikke eltes lenge. Deigen skal være klissete når du setter den til heving. Den kan gjerne heve i opptil 2 timer på et lunt sted.

Mens deigen hever lager du fyllet. Det kan varieres i det uendelige alt etter hva man liker. Jeg har laget to barnevennlige forslag:

Ketchup, skinke, ost og piffi

eller

Kjøttdeig, løk og tomatpure og ost

Du kan også tilføre salt, pepper, mais, hvitløk, spinat, tomat, vårløk, chili, oregano osv.

Fyllet:

Stek kjøttdeigen, ha i løken på slutten av steketiden.

Ha i forskjellige krydder og tomatpurè. La dette stå å småputre en god stund, slik at smakene fra krydderet trekkes ut.

Når deigen er ferdig hevet. Knas den godt sammen, deles i 2 – 3 emner, og kjevles til en avlang firkant. Smør kjøttblandingen i et tynt lag over og rull sammen. Deles i små emner, settes på steke brettet. Legg revet ost over og stek i ovnen på 180 grader i 10 – 12 minutter. Alt etter hvor mørke du ønsker dem.

Dette blir middag hos oss i dag, hos deg også?

 

 

 

#pizza #pizzasnurrer #sunn #spelt #mat #oppskrift #middag #lunsj #kveldsmat #sunt #bake #krydder #oregano #dugnad #lett #sunnere #hverdagsmat #vikingmelk #hjemmelaget #heimelaga #melkefri #melkefritt #blogg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg