Panebianco – nydelig brød med touch fra Middelhavet

God morgen dere.

Nytt forslag fra meg til kjøttfri mandag, eller rett og slett et kjempe godt brød, som tilbehør til alle typer kjøtt og fiskeretter.

Fylt Pane Bianco

Pane Bianco betyr rett og slett: hvitt brød. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha i. Jeg har laget min egen variant, ut i fra hva jeg liker. Du kan variere i det uendelige, ut i fra hva du har i skapet eller i kjøkkenhagen.

Dersom du har en oppskrift på en pizza deig som du pleier å bruke, kan du gjerne bruke din egen. 

Først lager du deigen. Sett den til forheving.

Oppskriften på deigen:

500 g hvetemel

25 g gjær

1/2 ts druesukker (eller vanlig sukker)

3 dl vann

1 ts salt

Rør gjæren ut i lunkent vann, og ha alt i kjøkkenmaskinen. Eltes på lav/middels hastighet i 10 minutter, til deigen er smidig. Juster med mel eller vann om deigen er for løs eller fast. Dekk bollen med plast og et kjøkkenhåndkle. Sett lunt i 30 – 60 minutter.

Mens deigen hever gjør du klar fyllet.

Du trenger:

200 g soltørkede tomater i olje

10 sorte steinfrie oliven

1 neve frisk salvie

1 neve frisk rosmarin

1 neve frisk koriander

200 g revet ost

2 fedd hvitløk

1 – 2 ss oliven olje

masse sort pepper

Slik gjør du:

Mos hvitløken og bland med olivenoljen. La blandingen stå å godgjøre seg.

Finhakk tomatene, og hakk oliven i forskjellige størrelser.

Riv osten.

Jeg hakket ikke opp urtene, men det kan du selvfølgelig gjøre, om du ønsker det.

Kjevle deigen i et rektangel.

Pensle på hvitløk blandingen.

Strø alle ingredienser over i et jevnt lag. Avslutt med ost og pepper.

Rull deigen sammen.

Legg rullen på et bakepapirkledd stekebrett. Form en S.

Klipp opp rullen. Pass på at du ikke klipper helt igjennom.

Klyp sammen endene og legg dem inn under, slik at du former et 8 tall.

Settes til etterheving i ca. 60 min. Dobbel størrelse er målet:)

Stekes på 180 grader i 30 – 40 minutter.

Avkjøles på rist.


Skjæres i skiver, og nytes.

#panebianco #oppskrift #tilbehør #brød #fyltbrød #heimelaga #hjemmelaget #mat #middag #bake #grilltilbehør #sommermat #ferie #middelhavsmat #grilling #oppskrift #brødmat #kjøttfrimandag

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg