Søtpotetsuppe med ingefær

Så er det kjøttfri mandag igjen.

La oss kose oss med en tykk og deilig, varmende suppe nå på de kalde høstdagene. Denne kan du trygt lage dobbel porsjon av, da den holder seg godt i kjøleskapet, og jeg vil si at den blir bedre og bedre på smak etter å ha stått litt.

Du trenger:

500 g søtpotet

1 gul løk

2 fedd hvitløk

1/2 chili

2 ss ingefær

5 dl grønsaksbuljong

1 håndfull vårløk

1 ss olje

Salt og pepper

Slik gjør du:

Skjær søtpoteten i terninger, hakk løk og hvitløk. Riv ingefær. Rens den halve chilien for frø, men den skal brukes i ett stykke.

Varm en spiseskje olje i gryten, og fres løken blank. Tilsett søtpotet, hvitløk og ingefær. Fres det hele et par minutter, mens du rører godt.

Tilsett buljong og den halve chilien. Kok opp og la suppen småkoke under lokk i ca 20 minutter. Ta ut chilien, for så å

kjøre suppen glatt og jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Topp suppen med en skje eller to; creme fraiche eller rømme.

Pynt med litt finsnittet vårløk.

Så er det bare å nyte:)

 

 

#søtoptetsuppe #kjøttfrimandag #oppskrift #mat #suppe #middag #kjøttfri #lchf #lavkarbo #lavkarbomat #vegan #utenkjøtt #meatfreemonday #mattips #suppemedingefær #enkelmiddag #enkelmat #mettende #enkelt #lett #raskt

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg