Chili brente mandler – sukkerfritt

 

Nå er det jul igjen.

Er du klar med alle forberedelsene?

Det trodde jeg at jeg var, men så var jeg innom en venninne av meg. Hun hadde laget brente mandler med chili, (med sukker så klart… )og det slo meg; at dette kan jeg også gjøre – sukkerfritt.

Da var det hjem å prøve litt, og det var enkelt som bare det. Jeg brukte den samme oppskriften som  jeg har lagt ut tidligere uten chili, den finner du HER. Og tilsatte en hel frisk chili.

Det gjorde susen.

Lyst å prøve?

Du trenger:

375 g mandler
 2 dl Sukrin Gold
1/2 dl vann
 50 g smør
 1 fersk chili og litt kajennepepper

Slik gjør du:

Legg mandlene på en bakeplate, og rist dem i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Følg med slik at de ikke blir for tørre. Skjær en chili i store biter.  
Ha Sukrin Gold, chili og vann i en stekepanne, pass på at kjøttet ligger ned i pannen, for å få ut alle de gode smakene.

Kok opp og ha i mandlene.

La det koke på middels varme til massen tykner og blir brun. Mandlene skal nå ha fått en mørkere farge. Tilsett smøret og et bitte lite dryss av kajennepepper, (easy does it), og la det koke videre i noen minutter, la massen bli blank. 

Bruk en hullskje og ta opp mandlene fra massen og legg dem over på bakepapir.

Skill mandlene fra hverandre før de blir helt kalde.

#brentemandler #brente #mandler #hjemmelaget #heimelaga #sukkerfri #jul #søtt #julegodt #matinspirasjon #sunt #godteri #søttsunt #naturligsøtt #snop #jul2016 #oppskrift #peppernøtter 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg