Nydelige krydderkaker uten det meste!

Nydelig krydderkake – uten sukker, melk og mel

Krydderkaken spises gjerne rett fra formen slik den er. 

Og den er så sunn at den kan følge med i matpakken på skolen eller jobben.

Dersom du ønsker mer selskapsfølelse, så er den kjempe god med syltetøy, rørte bær og gjerne litt pisket kren eller Philadelfia ost.

Dette trenger du:

4 – 5 ss Sukrin Gold

4 egg

2 dl kokosolje – smeltet

3,5 dl mandel mel

1,5 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

2 ts kardemomme

1 ts nellik

3 ts kanel

Slik gjør du:

Pisk eggene stive, tilsett Sukrin Gold helt til slutt og pisk den inn.

Smelt oljen, ha i krydderet bland godt. Ha i mandelmelet og bakepulveret, bland godt sammen. Tilslutt vendes blandingen forsiktig inn i eggedosisen.

Stekes i 20 – 30 minutter på 175 grader.

Sjekk med kakepinne eller tannpirker etter 20 minutter, og følg med videre, slik at de ikke stekes for mye.

Jeg brukte 6 små ildfasteformer. Du kan gjerne bruke en liten springform eller brødform. Jeg ville da kledd formen med bakepapir.

La kakene stå å avkjøle seg på rist.


Tips: Du kan gjerne bruke mandelmel fra butikken, da vil kakene være veldig myke. Jeg maler mandlene selv i kjøkken maskinen. Jeg velger å stoppe før det er blitt helt melete. Da blir det små myke mandelbiter i kakene. Det gir en helt annen smaks opplevelse.

 

#oppskrift #kake #glutenfri #sukkerfri #melkefri #dessert #mellommåltid #hjemmelaget #heimelaga #mandel #sunn #frokost #lunsj #matpakketips

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg