Søtpotet chips

Endelig knakk jeg koden på søtpotet chips.

Jeg har pleid å lage dem i stekeovnen, og det har alltid vært noen som ikke ble sprø, med den metoden. Så leste jeg om at søtpotet også kan “friteres”. Det måtte testes, og jepp; de kan friteres til de blir sprø. Med litt prøving, så fant jeg den riktige måten å gjøre det på.

Du trenger:

1 søtpotet

2 dl solsikkeolje

litt salt

Slik gjør du:

Skrell søtpoteten og bruk ostehøvel, til å høvle den i tynne skiver. 

Ha solsikkeoljen i en tykkbunnet gryte, jeg brukte smørsmelter, da den er så liten, og du trenger ikke å bruke så mye olje. 

Varm opp oljen.

Legg i noen få skiver i.

De skal boble kraftig.

Når boblingen begynner å avta, så er de klare til å løftes ut, og legges på tørkepapir for å renne av oljen.  Dryss over litt salt med en gang. 

Tips: Ikke legg for mange skiver i oljen samtidig, da vil temperaturen synke og chipsen bli myk, ikke sprø.

De søte chipsene er perfekte i et raskt og enkelt lavkarbo måltid. Karbonade med ost, sylteagurk og litt søtt.

Velbekomme:)

 

#søtpotetchips #søtpotet #chips #hjemmelaget #heimelaga #oppskrift #mat #søtt #naturlig #sunt #solsikke #enkelt #måltid #snacks #lchf #lavkarbo #lavkarbomat #suntsøtt #karbonade 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg