Brokkolisalat

Heisan dere.

Vi kom hjem fra en uke i Spania i går. Det er rart med det; etter en uke på ferie, kommer hverdagen brått på. Og hverdagen kom veldig brått, da jeg stod i butikken og skulle handle til et tomt kjøleskap. Da måtte jeg granske hjernen etter mat som er rask og enkel å lage.

Denne brokkolisalaten vant en helt klar 1. plass!

Rask, enkel, mettende og smakfull.

Denne gjøres lett om til kjøttfri mandags middag, ved å utelate baconet. (Og du kan gjerne ha i noen bønner for å erstatte proteinet.)

Du trenger:

1 brokkolibukett – ca. 250 g

150 g gulost/hvitost

 50 g bacon

80 g rosiner

2 dl majones – gjerne hjemmelaget, oppskrift HER

1 ss eplecider eddik

1 liten ts stevia

30 g pinjekjerner

Slik gjør du:

 Del opp brokkolien i små buketter. De største bukettene kuttes i 2 eller 4 deler. Kok opp litt vann i en gryte. Ha i bukettene og kok/damp i et par minutter. Hell av vannet, og legg bukettene på et kjøkken håndkle for å tørke ut vannet,mens bukettene kjøles ned.

Bland majones, stevia og eplecider eddik. La blandingen stå å fordele smakene, mens du kutter osten i terninger.

Stek bacon og del i passe store biter.

Når brokkolibukettene er romtempererte, blandes alt sammen i en stor bolle.

Husk å legge et par buketter brokkoli, litt pinjekjerner og bacon til side, for å pynte salaten helt til slutt.

Vi bruker ofte denne brokkolisalaten som lunsj og grill tilbehør.

I går ble den også kveldsmaten min.

 

#brokkoli #brokkolisalat #lchf #lavkarbomat #tilbehør #raskt #enkelt #mettende #smakfull #majones #utensukker #glutenfri #sukkerfri #stevia #middag #mat #oppskrift #hjemmelaget #heimelaga #kjøttfrimandag #lunsj #lunch #kveldsmat

7 kommentarer

Siste innlegg