Kokosboller

Skumboller! Skumboller!

Hvorfor har jeg ikke kommet på dette tidligere??

Å du vene, søte nytelse.

Har du sukkersug, eller søtsug, er dette noe for deg.

Det eneste som er litt kjedelig; er at du må vente litt på at de skal stivne i kjøleskapet. MEN, når det først er gjort – da har du søtt og sunt i kjøleskapet noen dager.

Du trenger:

 3 Eggehviter

1 ts stevia

2 dråper stevia English toffee

3 dråper stevia vanilje

2 ss vann

5 plater gelantin

1/2 pakke kokosmasse

1 mørk sukkerfri sjokolade eller minst 70%

1 ts kokosolje

Slik gjør du:

Pisk eggehvitene stive, mens du legger gelantinen i bløt noen minutter. Ta gelantin platene ut av vannbadet, kryst dem godt, for å få bort overflødig vann. Varm opp 2 ss vann og 1 ts stevia, under omrøring, til alt har smeltet sammen.

Ha så gelantinen i de stivpiskede eggehvitene. Dette gjøres veldig forsiktig, i en tynn stråle, mens mikseren går hele tiden, for å unngå klumper i skumbollene. Nå er det på tide smake på blandingen. Er det ikke søtt nok, kan du tilsette litt ekstra stevia. Jeg brukte forskjellige smaker på dråpene, fordi jeg liker godt blandingen av English toffee og vanilje, men du kan bruke det du har i skapet. Pisk massen til den blir seig og tykk. Mens maskinen gjør seg ferdig, gjør du klar et serveringsbrett med plastfolie over.

Når skummet er ferdig pisket bruker du to skeier og lager skumboller. Sett brettet i kjøleskapet noen timer.

Smelt kokosoljen og sjokoladen over svak varme. Jeg bruker en teskje til å fordele sjokoladen over skumbollene.

Tips: dypp bunnen av skumbollen i kokosen. Sett den delen som har fått kokos på seg ned, strø kokos over toppen av bollen når den står på brettet.

Voilà – nå er det kokosboller. 

Sett kokosbollene til kjøling i kjøleskapet i 10-15 minutter til sjokoladen er stiv.

Tips: ha skumbollene i en form, kjøl ned, ha over et lag sjokolade, skjær opp i biter.


    #skumboller #kokosboller #stevia #oppskrift #sukkerfri #godteri #glutenfri #snop #lchf #lavkarbo #lavkarbosnop #søttsunt #naturligsøtt #hjemmelaget #heimelaga #17maigodt #mai #feiring
     

      3 kommentarer

        Legg igjen en kommentar

        Obligatoriske felt er merket med *

        Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
        Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
        Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

      Siste innlegg