Ostekake – sukkerfri og stekefri

Heisan.

Kan jeg få friste med denne super enkle og knall gode ostekaken?

Denne kaken krever ingen steking, og den er frysbar.

Jeg anbefaler å doble oppskriften når du først er igang, så fryser du en til senere bruk.

Den var god alene, men enda bedre med litt blåbær sirup på. HER er oppskriften på Blåbærsirupen, uten sukker selvsagt.

Du trenger:

Bunnen:
2 dl mandelmel
1 dl kokosmel
0,5 dl sukrin
0,5 dl smør

Ostekremen:
340 g kremost, romtemperert
2 ss rømme eller gresk yoghurt, romtemperert
1 ss nypresset sitronsaft
1 ts sitronskall
2 dl sukrin
1 dl pluss 2 ss kremfløte, brukes to steder
1 ss gelatinpulver

Slik gjør du:

Bunnen:
Smelt smøret. Rør sammen mandelmel, kokosmel og sukrin. Rør inn det smeltede smøret til massen er godt blandet..
Trykk massen fast i bunnen i en liten springform. Sett i kjøleskapet for senere bruk.

Ostekremen:
I en stor bolle, blandes kremost, rømme eller yoghurt, sitronsaft og sitronskall sammen til en jevn røre.
Visp sammen 2 ss kremfløte og gelatin. Rør inn i osteblandingen til det er helt blandet sammen.
Pisk 1 dl fløte og sukrin, til det dannes stive topper. Vend forsiktig den piskede kremen ​​inn osteblandingen.
Ha ostekremen over bunnen, dekk med plast og avkjøl 2 til 3 timer, til kaken er stiv.

Jeg sier JA til kake hver dag!

Gjør du?

 

 

#kake #sukkerfri #glutenfri #oppskrift #mat #dessert #hjemmelaget #heimelaga #melkefri #naturligsøt #ostekake #kakeutensteking #mandelmel #kokosmel #sukrin #ostekrem #kremost

3 kommentarer

Siste innlegg