Hvitløksbrød uten mel


Hender det at du savner hvitløksbrød? rett fra ovnen, velduftende i hele huset?

Det gjør jeg.

Luftig og smakfullt hvitløksbrød er et selvfølgelig tilbehør til en del retter.

Her har jeg funnet en knall god kombinasjon av kokos, mandel og ost som gir en veldig bra smaksopplevelse.

Du trenger:

Deig:
1 dl mandel mel
0,5 dl kokos mel
2 ts bakepulver
1/2 ts hvitløkspulver
1/4 ts salt
3 dl strimlet mozzarella ost
5 ss smør, smeltet
1 stort egg

Hvitløks Smør:
3 ss smør
2 ss revet parmesan
2 ts hakket hvitløk
3/4 ts salt
1/2 ts tørket persille

Slik gjør du:

Forvarm ovnen på 180 grader
I en bolle blander du mandelmel, kokosmel, bakepulver, hvitløkspulver og salt. Smelt osten over svak varme, til den er smeltet og kan røres sammen.
Ha i smør og egg, rør godt til det er blandet. Rør inn melblandingen til deigen samles (hold varmen på lav). Det vil fortsatt være noen store striper av ost. Legg deigen på bakepapir, og kna lett sammen.

Hvitløkssmøret: I en liten bolle, visp sammen smeltet smør, parmesan, hvitløk, salt og persille.
Del deigen i 3 like store deler. Rull hver del til en pølse og klem dem sammen i toppen.

Jeg pensler hver pølse med hvitløkssmøret, før jeg fletter. Du kan like godt pensle etter flettingen, om du ønsker det.

Flett sammen pølsene, og fest endene.
 Hvitløkssmøret pensles over hele fletten. Stek 15 til 20 minutter, til overflaten er fast å ta på og fletten er gyllenbrun.

Serveres varm, gjerne som tilbehør til grill mat eller til suppe.

#hvitløksbrød #glutenfri #utenmel #oppskrift #mat #tilbehør #brød #ostebrød #kokosmel #kokosbrød #lchf #lavkarbomat #lavkarbotilbehør #lavkarbobrød #lavkarbo

 

4 kommentarer

Siste innlegg