Jordbær ostekake

Jeg gleder meg til senere i dag, for da skal jeg lage denne herligheten igjen.

I sommer har vi kost oss mang en gang med kombinasjonen av jordbær, ost og sjokolade. Kan det bli mer sommerslig?

I morgen skal vi feire minsten sin bursdag, og da blir det en form for pokèmon kake, og om den blir vellykket, så skal jeg komme tilbake til den, men jeg gleder meg mest av alt til å lage, og spise denne sukkerfrie og friske kaken.

Du trenger:

Bunn:

4,5 dl mandelmel

5 ss kakao

2 ss sukrin melis og 15 dråper stevia sjokoladesmak (kan bruke vanlig)

100 g smør, smeltet

10 – 12 jordbær, delt i to

 

Fyllet:

6 dl hakkede jordbær

0,5 dl vann

2 ts gelantinpulver

2 dl kremfløte

450 g kremost, myknet

1 ts flytende stevia

 

Sjokolade Ganache:

100 g smør, smeltet

100 g sjokolade 70%

Slik gjør du:

Bunnen:

Til en 22 cm springform. 

Rør sammen mandel mel, kakaopulver og søtningsmiddel.
Ha i smeltet smør og bland til godt. Trykk(ikke press) massen jevnt ned i bunnen av formen. Sett halve bær oppreist rundt kanten av formen. Sett i kjøleskapet, mens du lager fyllet.

Var nok litt for kjapp med å kutte opp denne gangen ja….Men den var like god som alltid:)

Fyll:
Varm opp jordbærene og 0,5 dl vann på middels varme. Når de koker, reduserer du varmen til lav og kok til de faller fra hverandre.
I en liten bolle, rør sammen gelatin og 2 ss vann. La stå i 1 minutt. Ha i jordbærpuré og rør til gelatinen er helt oppløst. La blandingen avkjøles mens du fortsetter  med siste rest.
Pisk kremfløte med vanilje, til det blir myke topper. Settes til side.
I en stor bolle, pisk kremosten glatt. Rør i søtningsmiddel, og deretter ha i jordbærpurèen.
Forsiktig, med slikkepott, bland i pisket krem. Spre blandingen forsiktig over bunnen.
Settes i kjøleskapet i minst 3 timer.
Når kaken er avkjølt, bruk en skarp kniv til å løsne kaken fra formen. Prøv å få kniven utenfor bærene slik at du beholder den fine dekoren rundt kaken.

Sjokolade Ganache:
I en kjele, over svak varme, smeltes smør og usøtet sjokolade sammen, rør til en jevn røre.
Avkjøles 5 til 10 minutter, til den er tykkere, men fortsatt hellbar.
Helles over toppen av kaken, slik at det drypper ned sidene.
La den stå i 20 minutter før servering, for å sette seg.

Ha gjerne noen jordbær i sjokolade ganachen før den er stivnet.

Så er det bare å nyte.

Skulle det være mer igjen, holder den seg noen dager i kjøleskapet. Hos oss er den borte på dag to, så lenger enn det, har jeg ikke fått testet.

Velbekomme!

 

#kake #sukkerfri #stevia #glutenfri #hjemmelaget #naturligsøt #utenmel #søttogsunt #dessert #oppskrift #sjokolade #jordbær #ostekake #ost #jordbærkake #sjokoladekake #sunt #sommer #friskdessert #lchf #lavkarbokake #lavkarbo #lavkarbosøtt 

3 kommentarer

Siste innlegg