Knekkebrød med hasselnøtter og gojibær

Knekkebrød er så godt. er du enig? Har du tenkt på å lage dem med kokos og bær?

Det ble godt det.

Disse er så enkle å lage, og du kan variere med hva du har i dem. Denne gangen laget jeg dem med gojibær, og det ble veldig godt i kombinasjon med hasselnøtter. Om mulig så vil jeg si at disse forsvant fortere enn vanlig fra kjøkkenbenken, og det er jo så gøy, at det jeg lager blir satt pris på.

Du trenger:

4 dl solsikkefrø

1 dl hasselnøtter

1 dl gojibær

1 dl kokosmasse

1 dl gresskarkjerner

2 dl sesamfrø

1 dl linfrø

2 ss fiberhusk

100 g smør (for melkefri, bytt ut med ønsket type)

4 dl vann

Havsalt flak, om ønskelig

Slik gjør du:

Ha disse ingrediensene i en blender: alt av linfrø og hasselnøtter, halvparten av solsikkefrøene og halparten av gresskarkjernene. Kjør blenderen i maks 20 – 30 sek, for du vil ikke begynne å utvikle olje. Ha blandingen oppi en bolle med resten av frøene, kokosmassen og gojibærene. Varm opp vannet og smøret. Når smøret har smeltet, har du det våte i det tørre, rør godt, og la det stå å svelle et par minutter. Ha så i fiberhusken. Rør godt til det tykner. Mens blandingen sveller, kan du gjøre klar to stekebrett med bakepapir.

Tips: Smør bakepapirene med litt olje, så slipper du at knekkebrødene henger seg fast.

Bruk en slikkepott til å smøre blandingen ut. Strø overflaten med havsaltet, og rut opp i ønsket størrelse. Jeg brukte et pizzahjul til å rute opp knekkebrødene. Stek brettene sammen i ovnen på 150 grader varmluft.

 

#knekkebrød #hjemmelaget #heimelaga #oppskrift #dessert #hverdagsmat #kosemat #matpakkebrød #naturligmat #eatclean #utensukker #utenmel #melkefri #sukkerfri #glutenfri #lchf #lavkarbomat

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg