Kyllingsuppe med karri – melkefri, sukkerfri og glutenfri

Åh som jeg har frøset!

Vi er på Hovden i vinterferien, og tror dere ikke jammen meg, at det var – 27 grader når vi kom opp hit.

Det er kaldt det!

Det var så kaldt at vi måtte ha noe skikkelig varmende i kroppen, etter å ha vært i fjellet å stått på ski en hel dag.

Valget var lett!

Det ble en varmende kyllingsuppe, med gode krydderier som varmer deg opp fra innsiden. Ikke bare godt og varmt, men kjempe enkelt og kjapt å lage.

Du trenger:
3 ss olje
1 stor gul løk
3 hvitløksfedd
2 ss smør (eller olje for melkefri)
2 ss maizena

4 dl vann
2 terninger kylling eller grønnsakbuljong
1 boks kokosmelk
4 kyllingfileter
2 epler

1 liten purre
1 rød paprika
3 ts karri
1/2 ts salt
1 ts chili
1/4 ts pepper

Slik gjør du:

Tips: Hakk opp alle ingrediensene på forhånd.

Fres løk og hvitløk i olje i en stor gryte i 1-2 minutter. Ha oppi smøret og smelt. Hell i vannet, buljongterningene og Maizena jevning. Kok opp under omrøring og følg med mens det tykner. Ha gjerne i mer Maizena jevning, om du ønsker en tykkere suppe.

Ha i kyllingbitene. La alt koke i 10 minutter.

Ha så i purre, eple og fløte. La det koke i noen minutter til. Ha så i alle krydderne du har lyst på.

Serveres rykende varm, gjerne med hvitløksbrød til.

Velbekomme!

#suppe #kyllingsuppe #kylling #oppskrift #mat #middag #lunsj #hjemmelaget #heimelaga #glutenfri #sukkerfri #melkefri #kokosmelk #karrisuppe #karri

5 kommentarer

Siste innlegg