Shaksuka, enkel, sunn og billig

 

Hei dere.

Jeg har lenge lurt på om jeg skal kaste meg på trenden med kjøttfri mandag. Det er jo sunt for magen å få hvile litt:) Jeg har derfor googlet litt og suglet litt over diverse vegetar retter. På det store internettet er det akkurat nå veldig trendy med Shakshuka.

Enkelt forklart er Shaksuka egg, i en krydret tomatsaus. I Midtøsten brukes denne retten som frokost, mens jeg har valgt å ha den til lunch og middag.

 Den er jo så enkel og så lett å variere etter hva du har i kjøleskapet.

Jeg ovnsbaker eggene, men du vil kanskje heller posjere eller lage eggerøre av dem. 

For lavkarbo kan du med hell tilsette ost, grønnsaker eller kjøtt, mens andre foretrekker retten kjøttfri.

De som liker sterk mat, kan ha i chili, tabascosaus og jalapenos.    

Du trenger:

3 ss olivenolje

1 gul løk

3 hvitløksfedd

1/2 – 1 rød chili

1 rød paprika

1 boks hakkede tomater

1 ss paprikapulver

1 ts spisskummen

1 ts cayennepepper

1 glass fetaost

1 pose spinat 

5 – 6 egg

Salt og pepper

Valgfritt brød

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader. 

Finhakk hvitløk og chili. Skjær løk og paprika i små biter. 

Varm oljen i en stekepanne, og tilsett hvitløk og chili. La det surre et par minutter før du tilsetter løk, paprika og tomater. Kok alt mykt i ca. 15 minutter, før du tilsetter alle krydderne og fetaosten. Kok i 5 minutter til. Ha i spinaten og rør til den faller sammen.

Ha blandingen over i en ildfast form. Lag fordypninger til eggene, knekk dem i og sett inn i ovnen i cirka 10 – 12 minutter til eggeplommene er litt bløte.


 

Serveres med brød og gjerne litt tabascosaus på eggene! 

Velbekomme!

#shaksuka #hjemmelaget #heimealga #mat #oppskrift #middag #kjøttfrimandag #lunch  #grønnsaker #middagsforslag #middagstips #naturligmat #naturlig

2 kommentarer

Siste innlegg