Marinerte tomater

Heisan dere.

Lyst på noe godt og aromatisk tilbehør til middagen?

Jeg lager ofte marinerte tomater, de tar litt tid i ovnen, men det er de verdt! Dette tror jeg er noe av det beste vi spiser for tiden. Vi har det til alle typer kjøtt, fisk og kylling. Dersom du liker dette, kan du gjerne doble og triple oppskriften.

Tips: Av og til bruker jeg bare selve søet(oljen) som dressing og tilbehør.

Dette trenger du:

3 pakker plommetomater (hver pakke er 250 g)

3 ss olje, jeg bruker raps

3 fedd hvitløk, skrelt og finhakket

1 ss tørket rosmarin

1 ss tørket salvie

1 ss tørket timian

en dasj salt og en dasj pepper

Slik gjør du:

Vask tomatene, og legg dem på en tallerken. Legg en lik tallerken over, og bruk en veldig skarp kniv(det er super viktig)er ikke kniven skarp nok, så blir dette mye søl, og frustrasjon!

Legg kniven mellom tallerkene og skjær fra den ene siden til den andre. Og vips så er alle tomatene kuttet i to. Se bilde under.

Deretter blander du sammen oljen og krydderiene. Ha alt sammen i en bolle, og rør godt slik at tomatene er godt dekket av godsakene.

Hell tilslutt hele tomatblandingen i en ildfast form.

Stekes på 120 grader i ett par timer. Rør litt i dem mot slutten av steketiden. Avkjøl dem før du har dem over i et luft tett glass.

De holder seg i kjøleskapet i 2 – 3 uker.



Jeg må jo innrømme at jeg til og med har spist dem alene, som snacks:)

Jeg håper at oppskriften faller i smak hos deg!

 

#marinerte #tomater #oppskrift #mat #tilbehør #lchf #middag #snacks #kosthold #glutenfritt #sukkerfritt #hjemmelaget #heimelaga #lavkarbo

6 kommentarer

Siste innlegg