Hjemmelaget knekkebrød med salvie og havsalt


Heisan.

Har du prøvd å lage knekkebrød selv?

Ser ikke disse bare helt nydelige ut? Det er de!

Dette er super enkelt og det tar ikke lang tid å smelle dette sammen, mens du lager middag…
 

Du trenger:

3 dl solsikkefrø

3 dl gresskarkjerner

3 dl sesamfrø

1 dl linfrø

2 ss fiberhusk

100 g smør

4 dl vann

1,5 ts salvie

Havsalt flak

Slik gjør du:

Ha disse ingrediensene i en blender: alt av linfrø, halvparten av solsikkefrøene og halparten av gresskarkjernene. Kjør blenderen i maks 20 sek, for du vil ikke begynne å utvikle olje. Ha blandingen oppi en bolle med resten av frøene og salvien. Varm opp vannet og smøret. Når smøret har smeltet, har du det våte i det tørre, rør godt, og la det stå å svelle et par minutter. Ha så i fiberhusken. Rør godt til det tykner. Mens blandingen sveller, kan du gjøre klar to stekebrett med bakepapir.

Tips: Smør bakepapirene med litt olje, så slipper du at knekkebrødene henger seg fast.

Bruk en slikkepott til å smøre blandingen ut. Strø overflaten med havsaltet, og rut opp i ønsket størrelse. Jeg brukte et pizzahjul til å rute opp knekkebrødene. Stek brettene sammen i ovnen på 150 grader varmluft.

Jeg åpner ovnen med jevne mellomrom, for å slippe ut fuktighet. Ved halvgått tid, bytter jeg plass på brettene for at de skal bli likt stekt. Avhengig av tykkelse på knekkebrødene, stekes de ca. 30 – 45 minutter. Du kan øke varmen mot slutten, om du ønsker en brunere farge. Legg knekkebrødene på en rist så fort de kommer ut av ovnen, og la dem tørke og kjølne.

Kan oppbevares i en tett beholder i opptil to uker.


Proppet av gode, sunne ingredienser, var disse knekkebrødene gode å ha med i matpakken. Og de forsvant fort.

Vi må nok lage nye i dag:)

 

#knekkebrød #hjemmelaget #oppskrift #mat #lunsj #heimelaga #matpakke #mat #lchf #lavkarbomat #glutenfri #sukkerfri #naturligsunt #enkelt #sunt #frokost #mellommåltid #kveldsmat
 

 

2 kommentarer

Siste innlegg