Hjemmelaget hvitløks majones, eller allioli, om du vil

Heisan.

Har du fått prøvd å lage majones enda?

Med denne enkle metoden, har jeg alltid nydelig majones i kjøleskapet. Jeg har også begynt å eksperimentere med forskjellige tilsetninger. Og jeg må jo innrømme at det er ikke alle kombinasjoner som blir like bra. Ha ha ha. Men hvitløken svikter aldri, her er det kun mengdemålet som avgjør om det blir spisenes eller ei.

Dette trenger du, og slik gjør du:

Husk nå for all del å legge eggene på benken, noen timer før du går i gang, slik at alle ingrediensene har romtemperatur.

2 eggeplommer

2 dl matolje uten smak, (soya, oliven, solsikke, raps, kan fint brukes. Pass på at det ikke er ekstra Virgin, da de kan være litt skarpe i smaken).

2 ss vann

2 ts sterk sennep, gjerne sennepspulver

2 ts rødvinseddik eller hvitvinseddik

En liten mengde Himalaya salt – setter en piff på smaken

Pepper – jeg liker en del pepper, så en god klype, er bra

2 fedd hvitløk

2 – 3 ts kruspersille

 


Vent med oljen.

Ha alle de andre ingrediensene i en stavmikser vennlig bolle(dvs. høye kanter). Og bland godt.

Sett stavmikseren i, og hell i oljen slik at den legger seg på toppen. Når du er klar til å trykke stavmikseren på, så vipper du den litt, så er det bare å kjøre på.

VIPS – så er majonesen ferdig.

Så kan du tilsette hvitløken. Jeg bruker hvitløkspresse, og presser direkte i beholderen. Finhakk kruspersillen om den er fersk, og ha i tilslutt. Rør godt, og ha blandingen over i en beholder med lokk.

Ikke bare enkelt, men såå godt også!

Helt uten tilsetningsstoffer, holder seg i kjøleskapet noen uker.

 

#hjemmelaget #oppskrift #majones #heimelaga #sunt #lchf #smartvalg #middagstilbehør #pålegg #naturligsunt #allioli #hvitløksmajones #hvitløksdipp

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg