Gratinert blomkål

Liker du blomkål?

Liker du smeltet ost?

Da er dette himmelen for deg (og meg).

Blomkål er ofte litt kjedelig, som kokt tilbehør til middagen, men hvorfor ikke pimpe den opp litt?

Visste du at ifølge Matvaretabellen.no inneholder blomkål 2,3 gram kostfiber per 100 gram? Den også både mager og mettende. 100 gram blomkål inneholder bare 0,2 gram fett og 23 kcal. Dessuten er den rik på en hel rekke vitaminer og mineraler, som vitamin C og B-vitaminet folat.

Du trenger:

1 – 2 blomkål, alt etter hvor mye du har plass til i formen, og hvor mye du vil lage

50 g smør

2- 3 ss glutenfri melblanding

4 dl melk – kan erstattes med melkefri alternativ, som ris eller havremelk

2 dl fløte – kan erstattes med melkefri fløte

3 dl Gulost revet

1 ts salt

¼ ts pepper

 Slik gjør du:

Sett ovnen på 225 grader.

Skjær blomkål i mindre buketter og kok dem i 3-4 minutter. Ikke kok dem myke. Hell av vannet, og la hvile, mens du lager sausen.

Smelt smør i en gryte, og ha i melet, begynn med 2 ss, og ha i mer om du vil ha tykkere saus. Rør godt, tilsett melk litt etter litt. Rør godt mellom hver gang du har i melk. Når det er en klumpefri, litt tykk masse, has nesten all osten i. Rør igjen til osten er smeltet.. Smak til med salt og pepper.

Legg blomkålbukettene i en ildfast form. Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ca. 15 minutter.

Serveres alene eller som tilbehør til middag.

Jeg liker dette godt som litt kveldssnacks:)

Hva med deg?

 

#blomkål #gratinertblomkål #gratinert #oppskrift #middag #tilbehør #mellommåltid #hjemmelaget #heimelaga #mattips #melkefri #glutenfri #sukkerfri #utenmelk #utengluten #utensukker #lchf #lavkarbomat

6 kommentarer

Siste innlegg