Blomkål kake til middag?

Har du prøvd deg på kjøttfri mandag enda?

Det er ikke så vanskelig som det kanskje kan høres ut. Det gjelder å finne mat som metter like godt, og som sitter i magen like lenge.

Denne blomkålkaken løser dette. Enkel å lage er den også:)

Du trenger:

1 middels blomkål kuttet i små buketter

1 ss olivenolje

1 gul eller rød løk i tynne skiver

1/2 fenikkel i tynne skiver

1 ts malt koriander

1/2 ts pepper, eller etter smak

3/4 ts salt

2 dl kikert mel

0,5 dl glutenfri mel blanding

1/2 ts bakepulver

6 store egg

1 rød paprika, renset og hakket i små biter 

2 dl smuldret fetaost

2 ss hakket estragon


 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Legg blomkål på rist i en gryte, og damp til de er møre, i ca.8 – 10 minutter.

Varm oljen i en stekepanne, tilsett løk og fenikkel, stek under omrøring, til de er møre og gylne, ca 8 minutter. Ha i koriander, pepper og salt; stek under omrøring  i 1 minutt.

Rør inn dampet blomkål, pass på at du ikke brekker opp bukettene, og la det stå å putre i 2 til 3 minutter for å dra ut alle de gode smakene.

Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp egg i en stor bolle. Ha de tørre ingrediensene over eggene og pisk til alle klumper er borte.

Rør i paprika, fetaost og estragon. Tilsett blomkål blandingen og rør forsiktig til alt er blandet. Fordel blandingen jevnt i en papirkledt ildfast form. Stekes i 35 til 45 minutter. Kaken er klar når toppen er gylden og kaken har satt seg. La den stå litt i formen til avkjøling, før du velver den over på rist, og kan dra av bakepapiret.

Serveres varm eller ved romtemperatur.

Har du rester, så fungerer den fint som lunsj dagen etter, eller som tlbehør til middagen på tirsdagen.

Paul McCartney og hans famile er forkjempere for kjøttfri mandag kampanjen i England. Og dette er en kampanje som begynner å gi resultater. Visste du at hvis alle her i lille Norge hadde kjøttfri mandag, så ville det ha samme resultat på verden, som om 200 000 biler ble parkert for en dag.


#kjøttfrimandag #meatfreemonday #blomkålkake #vegetarmat #vegetar #middag #oppskrift #tilbehør #mat #pålegg #lunsj #naturligmat #kjøttfri #lchf #lavkarbo #lavkarbomat #glutenfri #sukkerfri

3 kommentarer

Siste innlegg