1. minutts majones – hjemmelaget, uten tilsetninger

Jeg har virkelig prøvd å lage egen majones og alioli flere ganger. Det har ikke vært mulig. Det har bare blitt tynt skvip hver gang. Derfor hadde jeg i grunnen gitt opp. Helt til for noen uker siden. Da var jeg på foredrag med Berit Nordstrand. Og der lærte jeg mye, men en av de tingene som virkelig festet seg var at det var så enkelt å lage majonesen selv.

Det eneste du må passe på er at ingrediensene har samme temperatur, sa hun – romtemperert!

Da tenkte jeg med meg selv.. HÆ, kan det virkelig være det jeg har gjort galt?? Hatt kalde ingredienser??

Så dette måtte jo prøves.

Og VOILA!

Det ble majones!

Dette trenger du, og slik gjør du:

Husk nå for all del å legge eggene på benken, noen timer før du går i gang.

2 eggeplommer

2 dl matolje uten smak, (soya, oliven, solsikke, raps, kan fint brukes. Pass på at det ikke er ekstra Virgin, da de kan være litt skarpe i smaken).

2 ss vann

2 ts sterk sennep, gjerne sennepspulver

2 ts rødvinseddik eller hvitvinseddik

En liten mengde Himalaya salt – setter en piff på smaken

Pepper – jeg liker en del pepper, så en god klype, er bra

 


Vent med oljen.

Ha alle de andre ingrediensene i en stavmikser vennlig bolle(dvs. høye kanter). Og bland godt.

Sett stavmikseren i, og hell i oljen slik at den legger seg på toppen. Når du er klar til å trykke stavmikseren på, så vipper du den litt, så er det bare å kjøre på.

VIPS – så er majonesen ferdig.

Ikke bare enkelt, men såå godt også!

 

#hjemmelaget #oppskrift #majones #heimelaga #sunt #lchf #smartvalg #middagstilbehør #pålegg #naturligsunt

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg