Hjemmelaget purre og drue salat

Likte du majonesen?

Jeg får god samvittighet når jeg vet, at jeg serverer meg selv, og ikke minst ungene mine, mat som ikke inneholder for mye salt og fortykningsmidler osv.

Og skulle du velge økologiske druer og purre, så slipper du å tenke på sprøytemidlene også.

Du trenger:

2 dl druer

2 ss majones, enkel hjemmelaget finner du HER

ca. 5 cm purre, alt etter hvor mye du liker

1 ss rømme evt. melkefri rømme fra Tofutti, eller andre laktosefrie rømme erstatninger.

1 ts honning, jeg liker DENNE mørke fra Forever Living

½ ts presset sitronsaft – valgfritt

Slik gjør du:

Rens druene for stein, eller bruk steinfrie, som jeg, og del dem i to. Disse var store så jeg delte dem i fire. Vask purren og skjær den i tynne skiver. Snitt strimlene, slik at det blir små firkanter.

Bland rømme, majones, honning.

Rør inn purren, og tilslutt druene. Salaten blir mer flytende med sitronsaften i, samtidig setter den en liten piff på smaken. Så smak deg frem her, hvor mye liker du å ha i? 

Dette ble en slager hos oss, og jeg har begynt å doble oppskriften, og lager en stor skål hver søndag.

 

#druesalat #purresalat #oppskrift #hjemmelaget #heimelaga #majones #pålegg #naturligsøtt #byggesteiner #mat #eatclean #cleaneating #renmat

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg