Sunn sjokolade saus – uten tilsatt sukker

Bloggen er et år! I den anledning sitter jeg å mimrer litt, og jeg vil dra dette innlegget frem fra arkivet:

JUUHUUU! ENDELIG knakk jeg koden på sunnere sjokolade pålegg!

Dette smaker virkelig sjokoladepålegg som jeg husker i fra jeg var liten!

En ting er jo å ha dette som pålegg på brød og knekkebrød.. men bare fantasien setter grenser for hva dette kan brukes til!

Bare for å nevne noen: Sjokoladesaus til is, fruktsalat, fonduesaus til koselige kvelder, med dypping av frukt, og kanskje en marshmellow:)

Du trenger:  (du kan like så godt doble dette med en gang)

40g kakao

100g honning

35g kokosolje

1/4 ts salt

1/2 ts rå vaniljepulver

 

Slik gjør du: 

Smelt kokosolje i gryte. Rør sammen med lønnesirup, kakao pulver, salt og vaniljepulver. 

Hell blandingen i en glasskrukke og nyt.

Oppbevares i kjøleskap.

Det vil holde seg godt i to uker, men rekker det til to uker mon tro..:)

Sjokoladepålegget vil hardne når det blir avkjølt og smelte når det blir oppvarmet.

 

Jeg liker det best litt oppvarmet og flytende.

Håper det smaker!

 

 

 #sjokolade #naturligsøtt #oppskrift #sjokoladepålegg #hjemmelaget #heimelaga #eatclean #cleaneating #sjokoladesaus #sunt #barndomsminner #hapå #sukkerfritt #glutenfritt #melkefritt

 

 

 

4 kommentarer
    1. Marianne Leiros: Hei du! Jeg bruker honning, da det har så mange gode fordeler, og ikke minst forskjellig smak:) Men har du lønnesirup i skapet, så bruker du det.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg