Troll rødbeter, middagstilbehør eller bare kos


Trollske rødbeter:)

Rødbeter er en undervurdert grønnsak, mener nå jeg.

Her i huset spiser vi faktisk ganske så mye rødbeter – det er et nydelig tilbehør til middag og brødskiven.

Akkurat nå bugner det med ferske rødbeter i butikkene, og jeg tenkte jeg skulle leke litt.

Mulig at det kommer flere tips om bruken av denne flotte, lille, rare grønn(rød)saken, etter hvert.

 

I denne runden ble det saltbakte rødbeter, for som dere vet, så elsker jeg søte ting.

Og som dere også vet, så er søtt og salt en helt topp kombinasjon 


Dette er super enkelt – den eneste du trenger er litt tid.

Du trenger:

Salt

Rødbeter

litt olje

Slik gjør du:

Ha et godt lag salt i bunnen av en ildfastform. Skrubb rødbetene med en grønnsaksbørste, og legg dem til tørk. Når de er tørre(jeg tørker dem med papir), gnir du dem inn i olje. Legg rødbetene oppå saltet. Inn i ovnen med dem på 180 grader i ca. 2 timer.


Når de er ferdige, ser de slik ut – derav navnet troll rødbeter.

Det ytterste laget skal ikke spises, det skreller du lett av med fingrene, når de er avkjølte.

Tips: Det kan nok være lurt å velge rødbeter i samme størrelse, da blir de bakt likt.

Disse kan oppbevares i kjøleskap noen dager, og tas frem når du skal kose deg.


Saftig, søtt og salt på en gang.

 

#oppskrift #rødbeter #mat #tilbehør #middagstilbehør #middag #grønsak #naturligsøtt #vegan #vegetar #eatclean

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg