Ungdomskilden?

Ungdomskilden, finnes den?


Bilde malt av Lucas Cranach: Ungdomskilden (1546).

Det kommer vel an på hva som menes med ungdomskilden da.

I gamle dager mente de at ungdomskilden kunne bades i. 

I dag vet vi bedre. Eller.. gjør vi egentlig det?

Noen velger å bruke masse penger og tid på dyre hudkremer og sprøyter med nervelammende midler for å holde rynkene i sjakk. Og trives du med det, så skal du fortsette med det. 

Men hvorfor gjøre det mer komplisert enn det er? Hva om jeg forteller deg at du kan holde aldringen på avstand ved å spise søte, små, fargerike frukter?

Uansett hva trikset ditt er, så er det helt sikkert, at det er ting du kan gjøre for å holde deg ungdommelig så lenge som mulig.

En av de deiligste måtene å roe ned aldringen på, er å spise frukt!

Visse frukter inneholder høye antioksidanter med egenskaper som kan holde huden din fast, klar og ung.  

Sjekk favoritt fruktene, som du kan spise for å redusere rynker, misfarging og andre tegn på aldring av huden, og lag deg selv en kraftig anti-aldrings fruktsalat!

Kiwi

De sterke antioksidantene i denne lille grønne frukten strammer huden og forsinker dannelsen av fine linjer og rynker. Dette er hovedsakelig på grunn av dens høye vitamin C og E innhold, som bidrar til å redusere skader huden får av frie radikaler.

Granateple

Granateple er en rik kilde til riboflavin, fosfor og andre vitaminer og mineraler som vil fremme vakker hud ved å øke kollagenproduksjonen. Kollagen gir huden sin fasthet og elastisitet.

Vannmelon

På grunn av sitt høye innhold av mineraler, vitaminer og antioksidanter, er vannmelon en annen deilig måte å holde huden næringsrik. Den er forebyggende mot rynker og misfargingen av huden som følger med aldring.

Avocado

Avokado er rik på vitamin E og B vitaminer, fantastisk nærende for huden, mens kalium bidrar til å holde på fuktigheten. Den inneholder også et stoff som heter glutation, som bistår i anti-aldringsprosessen.

Papaya

Regulerer hudfargen innenfra, og den bekjemper dannelsen av rynker, mens vitamin A, C og E gir næring til huden.

Eple

Eenzymene i eplet, hjelper huden å holde på vannet, og holder huden frisk og sunn; eple cider eddik er også en utmerket naturlig rens, som regulerer hudfargen fra innsiden.

Banan

Ungdommelig elastisitet i huden forsterkes av høye nivåer av vitamin C og B-6, mens mangan og antioksidantinnholdet forhindrer for tidlig aldring. Det er også en fantastisk naturlig fuktighetskrem for huden hvis den brukes utvendig.

Bær

Bær har noen av de høyeste konsentrasjonene av antioksidanter, og dette, sammen med sine høye nivåer av vitamin C, opprettholder kollagenet som holder huden din fast og rynkefri.

Druer

Druer er en rik kilde til både mangan og vitamin C. Sammen kan disse forbindelsene forhindre skade fra ultrafiolett stråling, mens antioksidant egenskapene bekjemper aldringsprosessen.

Så neste gang du er i humør for noe søtt, gjør deg selv en tjeneste og lag en fruktsalat med noen av de deilige spisbare ungdomskildene, som jeg har nevnt ovenfor. Ikke bare vil du bli sunnere, ved å bytte ut sukkerholdig mat, men huden din vil føles ung, fast og frisk på grunn av de fantastiske egenskapene til disse fruktene.

 
Så lett kan det gjøres:)

 

Hva er din favoritt anti-aldrings frukt?

 

#ungdomskilden #frukt #hudpleie #antialdring #fruktsalat #evigung #suntsøtt #naturligsøtt #naturens

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg