Glutenfritt brød med Tapioka

Jeg har oppdaget noe helt fantastisk!

Tapioka stivelse – har du hørt om det?

Tapioka stivelse og mel, kommer fra Cassava planten. Det inneholder ikke gluten, det har heller ikke noen næringsverdi å snakke om. MEN, dette fungerer knall bra som bindemiddel i bakverk. Tapioka har ingen smak eller lukt. Det er jo rett og slett perfekt, for oss som vil ha flere alternativer til vanlig mel.

Jeg har eksperimentert litt, og jeg har fått dette brødet testet av noen med cøliaki og noen med melk og sukker allergi. Og gjett hva..?

Tommel opp!!

Du får Tapioka stivelse og mel i Asiatiske butikker. Jeg har ikke funnet det andre steder – enn så lenge. 


Slik ser posen ut, om du ikke bare spør om hjelp i butikken.

Du trenger:

200 g mandemel
100 g havremel
85 g tapiokastivelse/mel
2 ss linfrø
1 ss Chia frø
1 ts med topp bakepulver
1 klype salt, jeg bruker lite, men om du ikke regulerer saltinntaket, kan dette med fordel økes om du liker mer smak i brødet.
3 egg, gjerne økologiske
1/2 dl usøtet kokosmelk
1 ss honning, jeg bruker Forever Living mørk honning, da den er best på smak, den får du HER
1/2 dl kokosolje
1 ts eplecider eddik


Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180º og gjør klar en avlang form med bakepapir. Dersom du har Silicon form (avlang), så anbefaler jeg deg å bruke den. Min er fra IKEA, og den er litt større enn de tradisjonelle norske formene, derfor er mitt brød en smule flatt. Men det har ikke noe å si for smaken:)

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle og visp de våte ingrediensene sammen i en annen bolle.
Rør det våte og tørre sammen, og hell i formen.
Settes i ovnen i 20 til 30 minutter eller til brødet er gyllenbrunt toppen og gjennomstekt.

Stikk en tannpirker i midten av brødet og når tannpirkeren kommer ut ren, er brødet klart.


Siden mitt er litt flatt, måtte det ut av ovnen litt tidligere, det er avgjørende å følge med, slik at brødet ikke stekes for lenge, da blir det tørt. Og jeg lover deg – dette brødet finnes ikke tørt!

Noen av testpersonene mine syntes at brødet var for søtt, du kan gjerne sløyfe honningen, og tilsette mer salt. Jeg tenker også på å leke litt med urter.

Jeg har oppbevart mitt brød i kjøleskapet, og det har vært helt fint i 5 dager.

Så var det tomt..


Min frokost brødskive, med eggerøre og kylling i karrisalat.

Mmmmm..

 

#tapioka #oppskrift #brød #hjemmelaget #glutenfritt #sukkerfri #melkefritt #
 

4 kommentarer

Siste innlegg