Stekt ris med Scampi


Min datters favoritt middag er stekt ris i alle former. Aller helst med Scampi.

Da blir det jo til at jeg lager stekt ris med jevne mellomrom. Og denne retten er super til å rydde i kjøleskapet. “da tager man det man haver”

Basen er den samme uansett: Ris og egg.

Kok risen.

Bruk gjerne rester fra dagen før. Jeg koker gjerne dobbel porsjon, og setter i kjøleskapet til dagen etter. Da har du spart deg 30 minutters koketid. Og det er jo ikke å forakte i en travel ukedag.

Legg Scampi til tining på kjøkken tørkerull, slik at de kan renne godt av seg.

Denne gangen hadde jeg kyllingkjøttdeig, hvitløk og fersk chilli i panna først. Stekte det godt, og tok det over i en skål.  

Så litt raps eller kokosolje i den allerede varme panna. Ha i risen og varm den litt. Kakk deretter i ett og ett egg, mens du rører rundt. Trikset er at egget blander seg med risen før det stivner.


Når alle eggene er i panna, helles kjøttblandingen tilbake og blandes inn

Tilslutt har du i noen grønnsaker som du har lyst på, jeg brukte brokkoli. Stekes i et par minutter sammen med hele blandingen.

Aller sist har du i Scampi. La den varme seg, men ikke stekes for lenge da risikerer du at den blir tørr og seig.

Strø gjerne litt kruspersille over. Vel bekomme.

 

#middag #oppskrift #scampi #stekt #ris #enkelt #hjemmelaget #egg #heimelaga #grønnsaker #sunt #godt #smakfullt

6 kommentarer

Siste innlegg