Oste dessert – sukkerfri

Denne desserten har jeg laget i mange år. Den er utrolig takknemlig å lage, og variasjonsmulighetene er uendelige.

Jeg har servert den til Gourmetklubben vår, i forening, som søndagsdessert og vanlig hverdagskos.  Den kan i grunnen brukes til alt.

Du toner den enkelt opp (i sjokolade skåler), eller ned til hverdags. Uansett så er den smakfull og ikke for søt.

Jeg har denne gangen laget den med blåbær. Du kan bruke andre bær, og gjerne syltetøy også. Alt etter hvor mye eller lite energi du ønsker å legge i det.

God blir den uansett.

Du trenger:

1 liten kremfløte

1 ts vaniljepulver

1 familiepakke Philadelphia ost

2 dl hasselnøtter og/eller mandler

En klatt smør

Bær – de du liker best.

1/2 ts Stevia strø

Slik gjør du:

Hakk nøttene.

Stek dem i panna med litt smør.

La nøtteblandingen avkjøles i panna, mens du pisker kremfløten stiv, ha i vaniljen og stevia, rett før kremen stivner.

Bland inn romtemperert Philadelphia ost i kremen.

Alt legges lagvis; krem, nøtteblanding og bær.

Jeg synes det blir penest om lagene er litt skjeve, men det er smak og behag.

Vel bekomme.

#oppskrift #ostekrem #dessert #sukkerfri #mat #søtt #nøtter #stevia #glutenfritt #hjemmelaget #suntsøtt

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg