Snacks bar med eller uten sukker

Hei dere.

Jeg fikk en oppskrift av en god venninne. Hun lager en del mat på britisk vis, og mente at dette var noe for meg. Jeg vil  kalle dette for en frokostbar.

Jeg skjønner godt at hun ga meg denne oppskriften, for dette var jammen meg godt. Og søtt. Med ettertanke.. kanskje det ikke er søtt nok for venninnen min..

Jeg fikk oppskriften med en kommentar, om at jeg måtte bruke kondensert melk, ikke Viking melk. Nå var det nå slik da, at jeg hadde ikke en annen type kondensert melk i skapet, så jeg tenkte at: skitt au, hvor galt kan det gå?

Mitt nydelige armbånd er kjøpt på Arts & Crafts på Kvadrat.

For å være helt ærlig, så syntes jeg, at det gikk ganske så bra med Viking melk.

Gode ble de, syntes vi…

Helt til venninnen min kom innom og ble tilbudt litt. Nei takk, sa hun. Hva mener du, nei takk??

Hun hadde nemlig laget disse barene med Viking melk og med “den andre” kondenserte melken. Og for en forskjell det ble i smaken. Og det er jo ikke så rart. Det er jo et lass med sukker i den røde melken.

Ha ha ha, jeg ler meg i hel. Jeg måtte jo da ut å handle den “skikkelige” kondenserte melken. Og folkens.. det var ikke bare bare, men etter noen bomturer så fant jeg den. Anbefaler å ta turen innom vel assorterte matbutikker. Jeg lagde deretter snacksbarene, ja med denne melken er de ikke lenger frokostbarer, da er de snackbarer.

 

Og jøje meg for en forskjell! Dette var søtt. For søtt for meg, men ungene elsket dem. De ble også en del seigere, enn dem uten sukker.

I denne oppskriften kan du altså velge.

Du kan velge om du vil ha det sukkerfritt eller ei.

Opp til deg:)

Hos oss blir det for fremtiden med Viking melk…

Du trenger:

1 boks kondensert melk (ca 4 dl) Velg type selv.

250 gram havregryn, gjerne glutenfrie

75 gram revet kokosnøtt

100 gram tranebær eller Gojibær

50 gram rosiner (valgfritt)

50 gram gresskarfrø

50 gram solsikkefrø

25 gram sesamfrø

125 gram usaltede cashewnøtter

Slik gjør du:

Varm opp ovnen til 130 grader.

Varm Vikingmelken i en gryte.

Ha alt det tørre i en stor bolle og rør godt.

Hell i melken og bruk en stor  tresleiv til å blande alt godt sammen.

Kle en ildfastform med aluminiumsfolie eller bakepapir. For fremtiden vil jeg nok bruke bakepapir(bare et tips, spesielt om du velger sukkervarianten).

Ha hele blandingen i den ildfaste formen. Press godt sammen med en slikkepott.

Stek i en time. Vent i 15 minutter før du kutter opp i avlange biter. La frokostbarene avkjøles helt. Oppbevares i kjøleskap .

Og du går aldri sulten igjen…

#oppskrift #mat #frokostbar #sukkerfri #glutenfri #raw #vegan #hjemmelaget #godteri #sunt #naturligsøtt

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg