Tex Mex Burger

Hei dere!

Jeg er såå glad i hjemmelagde hamburgere.

Og det er gøy å prøve nye typer, og nye smaker.

Nå har vi prøvd oss på hamburger som er inspirert av Texas og Mexico.

Disse kan virkelig anbefales.

Kjøp gjerne hamburgerbrød. Da, er dette et kjapt måltid å smelle sammen, og kan fint gjøres i ukedagene.

Dersom du skal lage hamburgerbrødene samme dag, anbefaler jeg å ha dette måltidet en dag du har bedre tid:)

Du trenger:

Til hamburgerne: 

500 g karbonadedeig eller oksekjøtt

1 løk

4 ss Jalapenos fersk eller fra glass

1 ts tacokrydder, mitt hjemmelagde finner du oppskrift på HER

Salt og pepper

 

Tilbehør:

Hvitost eller cheddar

Avocado salsa oppskriften finner du HER

Hjemmelagde hamburgerbrød:

Tørt:

1,5 ts Stevia “sukker”

1 ts salt

1 pakke gjær

Som en generell regel kan man tilsette 1 strøken spiseskje fiberhusk til 500 g mel. 

ca. 500 g glutenfri lys melblanding fra Toro. Jeg blander av og til med i den grove typen for variasjon.

Sesamfrø til topping

Vått:

3 dl vann

1 dl melk (kan byttes ut med vann)

50 gr flytende margarin (kan smelte vanlig margarin)

Litt vann til å feste sesamfrøene

 

Slik gjør du: 

Bland det tørre i en bakebolle.

 Visp fiberhusk ut i melken og vannet. Det er viktig at du lar den svelle omtrent 5-10 minutter.

Tilsett romtemperert (ca. 25 – 27 grader) melk, vann og fiberhusk blanding i det tørre, bland deigen godt sammen på lav hastighet, tilsett margarinen i en jevn stråle mens maskinen går.

La maskinen rolig elte deigen i et par minutter. Deigen skal være litt klissete, da blir brødene gode og myke. Dekk bollen med plast. Settes til heving på et lunt sted. Gjerne badegulvet. Jeg lar deigen heve i 1,5 time.

Når deigen skal deles opp i emner kan de hvile noen minutter slik at hvert emne får en liten hinne ? da blir det lettere å bake de ut.

Kna inn litt mel hvis deigen er for klissete, og trill boller.

Dypp fingrene i vann og klem bollene flate, strø på sesamfrø og sett til etter heving.

Jeg bruker å etter heve i minimum en time, gjerne 2-3 timer, da blir de luftige og gode. Du kan heve kortere, men da må du være forberedt på at de blir litt mer kompakte.

Stekes på 180 grader i ca. 15 minutter, til de er litt gyldne.

Så over til hamburgerne:

 
Slik gjør du:

Rør kjøttdeigen sammen med løk, jalapenos, tacokrydder, salt og pepper. Form fire hamburgere, eller to store hamburgere. Jeg liker dem gode og tykke. Stek hamburgerne i 4-5 minutter på hver side. Når de er nesten gjennomstekte, legg på osten. La hamburgeren hvile og osten smelte.

Legg Avocado salsaen oppå osten og legg hele herligheten inn i hamburgerbrødet.


Noen vil gjerne ha en klatt rømme på toppen.

Om det ikke er nok med en saftig Tex Mex burger, så kan du gjerne servere båtpoteter som tilbehør.

Mine enkle hjemmelagde båtpoteter finner du oppskrift på HER

 Vel bekomme!

#mat #oppskrift #hamburger #tacoburger #hjemmelaget #heimelaga #båtpoteter #middag #glutenfri #melkefri

 

 

5 kommentarer

Siste innlegg