Hjemmelaget lapskaus

Jeg og hele familien elsker hjemmelaget lapskaus!

Ja, det tar noen time å lage, men når vi først er i gang; så lager vi en kjempe stor gryte. Da har vi middag for minst 3 dager. Og det, det er tid spart i hverdagen.

Selve arbeidstiden er ikke lang, det eneste du behøver å gjøre er å skrelle og kutte..

Du trenger:

1 kg potet

1/2 kg søtpotet

1 kg gulrot

1 stor purreløk

1 stor kålrot

1/2 kg sellerirot

2 kg saltede svineknoker

Salt og pepper

Flatbrød til servering

Slik gjør du:

Hell 2 liter vann i den gryten som du skal bruke til koking av kjøtt, og til selve lapskausen. Ha i svineknokene. Kok dem under lokk i 3 timer.

Mens knokene kokes, kutter du opp grønnsakene. Alt kuttes i jevne terninger på ca 1 cm. Kuttes de større enn dette, vil middagen bruke lang tid på å bli ferdig.


 Når knokene er kokt ferdig, ta dem ut, og sett dem til avkjøling. De er for varme til å kuttes opp foreløpig. Ta ut en liter vann i et litermål. Sett til side. Ha alle oppkuttede grønnsaker i gryten. Kok opp, og la det småputre under lokk en times tid. Deretter tar du av lokket og kok til ønsket konsistens.

Når du synes lapskausen er ferdig, slår du av varmen, lar den stå på platen og tilsetter pølsene og oppskåret kjøtt fra knokene. La lapskausen stå å trekke i 15 – 30 minutter. 

Vi setter gryten rett på bordet, og som du ser, så er neste halve gryten forsvunnet på 1 – 2- 3!

Så da er det bare å nyte de neste middagene ut i uken.

 

#oppskrift #hjemmelaget #lapskaus #heimelaga #grønnsaker #middag #middagstips #sunt #mett

2 kommentarer

Siste innlegg