Hjemmelaget sjokolade is – sukkerfri, melkefri og glutenfri

Du trenger: 

2 bokser kokosmelk
4 ss kakaopulver
6 dadler
1 ts ekte vaniljepulver
1 dl proteinpulver med sjokoladesmak (Forever Living Ultra sjokolade brukte jeg)
1,5 banan
 

 

 

Slik gjør du:

Ta ut steinen av dadlene. Skjær opp den halve bananen i små biter. Ca rosin størrelse. Ha alle ingrediensene i en stor bolle og miks godt sammen med stavmikser. Ha i den finhakkede bananen tilslutt og rør bitene inn i røren. 

Sett bollen i fryseboksen. Rør et par ganger i timen.

Etter hvert som det fryser, rører du litt oftere. Skrap godt av kantene og rør inn, da fryser den fortere. Selve fryseprosessen tar en stund. Hos oss går det ca 4 timer. Her må du prøve deg frem.

Tips: Du kan gjerne piske litt med skjeen mot slutten, da blir isen luftigere.

Hos oss spises isen gjerne litt før den fryser helt.

Da er den best synes vi.

Hva synes du?

#hjemmelaget #is #sjokolade #oppskrift #dessert #heimelaga #sukkerfri #melkefri #glutenfri #mat

 

 

 

 

 

 

1 kommentar

Siste innlegg