Kremet kyllingsuppe – melkefri, sukkerfri og glutenfri

 

Åh, kyllingsuppe! Det har jeg lyst på!

Jeg tror jammen at jeg skal velge denne som bursdagsmiddagen min denne uken:)

Denne oppskriften er utviklet i løpet av det siste året, og springer ut i fra: Hva har vi i kjøleskapet i dag? Suppen er super enkel å lage, og du kan velge om du vil bruke lett produkter, eller om du kjører “full pakke” som lchf:) Jeg dobler gjerne oppskriften, og da har ungene god lunsj på skolen dagen etter. 

Du trenger:
3 ss olje
2 sjalottløk eller en gul løk
3 hvitløksfedd
2 ss smør
2 ss maizena
2 terninger kjøtt eller grønnsakbuljong

1 boks kokosmelk

2 dl vann

4 kyllingfileter

2 gulrot
2 epler
 En liten purre.
1 rød paprika
1 ts karri
1/2 ts salt
1 ts chili
1/4 ts pepper

Slik gjør du:

Tips: Hakk opp alle ingrediensene på forhånd.

Fres løk, hvitløk og olje i en stor gryte i 1-2 minutter. Ha oppi smøret og smelt. Hell i vannet, buljongterningene og Maizena jevning. Kok opp under omrøring og følg med mens det tykner. Ha gjerne i mer Maizena jevning, om du ønsker en tykkere suppe.

Ha i gulrot og kyllingbitene. La alt koke i 10 minutter.

Ha så i purre, eple og fløte. La det koke i noen minutter til. Ha så i alle krydderne du har lyst på. Ønsker du Creme Fraiche, has dette i rett før servering.

Tilslutt klipper du opp hel haug frisk koriander og har i.

Enjoy!

 

 

#middagstips #mat #hverdagsmat #sukkerfri #melkefri #protein #kosthold #livsstil #kyllingsuppe #suppe #mett #LCHF #hjemmelaget #heimelaga  

6 kommentarer

Siste innlegg