Kanelknuter, søt gjærdeig med kanel og sukker

Nå har jeg sett på disse søte “knutene” i kafèer, i butikker, bakerier osv. Og nå kom jeg frem til at dette må jeg jo bare prøve meg på. Vanligvis baker jeg kun glutenfritt, men det er bare jeg som reagerer på gluten hos oss. Derfor kan jo alle de andre i familien få spise disse deilige bakverkene. Og jeg synes det er det ekstra gøy å få jobbe med god gammeldags søt gjærdeig. Det er bare helt deilig – det hever og blir smidig, og lett å jobbe med.

Takknemlig rett og slett. 

Jeg doblet oppskriften, og fikk 52 knuter.

Jeg brukte denne gode gamle oppskriften, som jeg har delt tidligere:

 

Du trenger:

600 g hvetemel

1 ts salt

1 pk tørrgjær

3 dl melk

2 egg

75 g sukker
75 g smør

Strø:

2 ts Kanel

4 ts sukker


Slik gjør du:

Elt sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret, i en kjøkkenmaskin. Når deigen er eltet smidig i ca 10 minutter, tilsettes romtemperert smør i store terninger. Elt videre til smøret er blandet inn. Dekk bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle, og sett til heving i minst en time. Jeg lot den heve 1,5 time denne gangen.


Så fornøyd med mitt nye armbånd fra Arts & Crafts Kvadrat!


Mens deigen hever lager du klar kanel/sukker blandingen.


Ha den ferdig hevede deigen på melet bakebord. Del deigen i to deler. (ved dobbel oppskrift, del i fire) Kjevle ut delene i rektangulære leiver som ikke er tykkere enn 0,5 cm. Smør halvparten av hver leiv, og strø sukker/kanel blandingen på den smurte delen.


 Bruk et pizzahjul og skjær ut ca 10 remser.


Tvinn remsene og slå deretter en knute på dem.


Legg kanelsnurrene på bakepapirkledde stekebrett og la dem etterheve under et kjøkken håndkle i ca. 1 time.


Stek kanelbollene på ca. 200 grader i 12 -14 minutter.


Jeg kunne jo ikke la være, måtte spise en. Åh så gode de er!

🙂

#kanelsnurrer #hvetebakst #gjærdeig #søtt #hjemmelaget #heimelaga #gjærbakst #sukker #kanel #kanelknute #skillingsbolle #kanelbolle

4 kommentarer

Siste innlegg