Overnight Oats- Brukerveiledning

Overnight Oats eller “havregryn i en krukke” er fantastisk! Og det har blitt en av mine absolutte favoritt måter å spise havregryn på.

I utgangspunktet er det havregryn dynket i melk eller annen væske over natten.

Det er ingen koking eller ekstra forberedelser som trengs. Om morgenen, rører du bare litt i den, tilsetter litt mer væske om nødvendig, og nyter. 


Overnight Oats er lette å lage, det gjøres på forhånd(kvelden før), og etter at havren har sugd opp væsken over natten, blir det en deilig puddinglignende konsistens. Jeg satte sammen min første Overnight Oats nå i påsken, og har siden da laget flere oppskrifter. Jeg vil dele oppskrifter fortløpende etter at de er utprøvd, og justert til riktig smak.


Nedenfor er mine svar på de vanligste Overnight Oats spørsmålene jeg har fått. Jeg håper du finner dette nyttig. Hvis jeg ikke svarer på alt du lurer på, i innlegget, eller du trenger mer avklaring, så legg igjen en kommentar og jeg oppdaterer innlegget med informasjonen.

Hvilken type beholder bruker du?

Jeg bruker disse krukkene fra Room21

Krukke 450 ml
 til mine Overnight Oats. Dette gir meg nok plass til havregryn, væske, og eventuelle andre tilsetninger. Det er absolutt nok plass til en porsjon. Personlig liker jeg best glassbeholdere. Men mange vil si at plastbeholdere fungerer like bra. Det er helt opp til deg. Prøv deg frem til hva du liker best.

Hva slags havregryn bruker du?

Jeg bruker glutenfrie havregryn. Glutenfrie havregryn er mindre bearbeidet enn lettkokte havregryn. De fungerer perfekt i Overnight Oats oppskrifter. Lettkokte havregryn blir til gummi, og det er ikke særlig delikat. Du kan selvfølgelig bruke vanlige havregryn i stedet for glutenfrie.

Hvordan spiser du dem?

Med skje – rett ut av krukken:)

Overnight Oats er ment å nytes kalde.
De godgjør seg om natten, og du spiser dem om morgen, uten noe ekstra arbeid. Du trenger ikke å koke grynene. Hele natten gjennom ligger havregrynene i bløt, og fibrene blir brutt ned over tid. Noen velger å la Overnight Oatsene stå på benken en halv time, for å gi den litt romtemperatur, men jeg spiser rett fra kjøleskapet – smak og behag. Hvis du ønsker å varme opp, kan du gjøre det i mikrobølgeovn eller på komfyren.
Jeg forstår at konseptet med å spise havregryn kalde, er veldig fremmed for oss, men jeg anbefaler deg å gi det et forsøk. Det er avhengig av ingrediensene selvfølgelig, men noen ganger føler jeg at jeg spiser dessert til frokost!
Pudding.
Til frokost!  NAM!
Kan dagen starte bedre??

Hva slags væske bruker du?

Min foretrukne væske er kokosmelk. Jeg bruker vanlig kokosmelk på flaske, ikke hermetisert kokosmelk. Dette er min favoritt og jeg har den alltid i kjøleskapet. Men en hvilken som helst væske, vil fungere fint. Du kan bruke helmelk, lettmelk, skummetmelk, mandel melk, ris melk, soyamelk eller den væske som du foretrekker i havregryn til vanlig.

Jeg elsker yoghurt og jeg må si at jeg elsker den litt tykke konsistensen som det gir sammen med havregrynene. Men, som sagt så handler dette om preferanser. Jeg anbefaler å gi det en sjanse ,og se hva du synes.

Overnight Oats formelen jeg foretrekker er: 1dl havregryn + 1 dl væske. Hvis jeg bruker frukt i, så blir det 1/2 til 1 dl frukt. Alt etter hvor mye vann det er i frukten. Det er viktig å justere væsken etter behov, avhengig av væsken i bruk, og ingrediensene. Etter at alle bestanddelene er blandet sammen, bør havregrynene være dekket av væske.

Hvilke krydder og andre ingredienser kan jeg bruke i Overnight Oats?

Tenk på Overnight Oats som et tomt lerret.
Du kan bruke all slags frukt, nøtter, sjokolade, eller krydder og/eller smaker du liker.
MEN, dersom du ikke ønsker at nøttene eller andre ingredienser, skal bli myke, rør dem inn om morgen før du skal spise.

Jeg bruker Chia frø i de fleste av mine Overnight Oats oppskrifter. De er proppet med fiber, omega fettsyrer og proteiner. Chia frø suger opp væsken og hjelper til med  å lage puddingtekstur. Du trenger ikke å bruke dem, men jeg mener at de også er fint, ernæringsmessig løft. i måltidet

Hvor lenge må havregrynene godgjøre seg i væsken før jeg kan spise dem?

Jeg lager alltid Overnight Oatsene kvelden før. Så de er vanligvis i kjøleskapet i 7-8 timer eller lengre. Men de er klar til å spises etter ca. 4-5 timer, så hvis du plutselig får lyst på litt, til lunsj, kan du lage en krukke når du står opp.

Hvor lang tid i forveien kan jeg lage dem?

For best resultat bør du ikke lage disse mer enn tre dager i forveien.
Det er min erfaring.
De er så lette å tilberede, så det er ikke særlig mye arbeid å lage opp en ny runde midtukes.

#havregryn #overnightoats #bruksanvisning #oppskrift #tips #guide #hjemmelaget #heimelaga #mat #frokost #glutenfri #melkefri sukkerfri

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg