“Gulrotkake” Overnight Oats – sukkerfri, glutenfri og melkefri

Du trenger:
1 dl glutenfri havregryn
1 ss linfrø
1/2 ts malt kanel
1/2 ts malt muskat
 10 – 25 dråper stevia
1 dl  strimlet gulrot
2 ss hakket frisk ananas
1 ss usøtet kokosmasse (pluss litt ekstra til pynt)
1 ss rosiner (valgfritt)
1 ss hakkede valnøtter
1/2 ts ren vanilje ekstrakt
2 dl kokos melk eller annen væske

 

Slik gjør du:
Skrell og riv gulroten. Jeg rev den ikke på den fineste raspen, fordi jeg ønsket å ha tydelige strimler av gulrot i blandingen. Men det har ikke noe å si for smaken, skulle du ønske å rive gulroten finere, så gjør du det.


Ha alle ingrediensene i en bolle/krukke med lokk og bland godt.
Dekk til bollen, og sett i kjøleskapet over natten.
Neste morgen, rør i blandingen, og ha i 1-2 spiseskjeer med melk/vann om du synes den er for tykk i konsistensen.
Du kan velge om du vil nyte den kald, direkte fra kjøleskapet, eller:
Varm den i mikrobølgeovn eller på komfyren.
Pyntes med kokosmasse, rosiner, nøtter, en dash av kanel, og et duskregn av ren lønnesirup!
Kos deg!

#oppskrift #overnightoats #havregryn #glutenfri #melkefri #sukkerfri #frokost #lunsj #mat #kosthold #hjemmelaget #heimelaga #sunt

5 kommentarer

Siste innlegg