Glutenfri, sunnere kylling pizza


Du trenger:
Pizzadeig:

1 pk tørr gjær 
3 dl lunkent vann 
4 ss olje
1 ts salt
2 dl jyttemel(blå) og 4 dl fin eller grov glutenfri Mix (du kan gjerne bruke annet mel)

Pizzafyll:

Tomatpurè
 1 pk kyllingkjøttdeig 
1 boks mais
Revet ost 
Bacon
Løk
1 ts tacokrydder, mitt hjemmelagde finner du HER

Slik gjør du:

Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og melblandingen. Elt deigen godt. La den heve i ca. 1 time, til dobbel størrelse.

Trykk deigen ut på en stekeplate med bakepapir. Dersom deigen er for klissete, ha i mer mel. Er den for tørr, spe med mer vann. Som du ser av bildene under, er denne deigen ikke en “typisk” glutenfri deig, da den ikke er klissete. Den er smidig å jobbe med, og jeg brukte vanlig kjevle til å spre den i bakebrettet.



Smør tomatpurèen på pizzabunnen. Legg hakket løk over. Fordel kyllingkjøttdeigen og maisen jevnt over bunnen og dryss revet ost over, til slutt legger du på skivet bacon.


Fornøyd med fesultatet, og er spent på smaken!

Stek ved 220 °C i 25-30 minutter.

Designklokken og det deilige skjerfet er fra Arts & Crafts på Kvadrat.

 

#glutenfri #pizza #hjemmelaget #heimelaga #matinspirasjon #oppskrift #mat #middag #påskekos

4 kommentarer

Siste innlegg