Brente mandler – uten sukker

Til påske i år er fokuset mitt å finne alternativer til vanlig godteri. De to store barna har godtelov, og er en smule fortvilet over hva påske egget kan inneholde i år. De lurer på om de er fritatt..

Bare denne ene dagen..

Men, nei, det er de ikke:)

Mor har nok noe lurt planlagt.

Første runde med sunnere godteri er laget, og dette kan virkelig anbefales!

Jeg hadde faktisk ikke ventet at det skulle være så godt! Og så enkelt!

 

Du trenger:

375 g mandler
 2 dl Sukrin Gold
1/2 dl vann
 50 g smør

Slik gjør du:

Legg mandlene på en bakeplate, og rist dem i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Følg med slik at de ikke blir for tørre.

Ha Sukrin Gold og vann i en stekepanne, kok opp og ha i mandlene.

La det koke på middels varme til massen tykkner og blir brun. Mandlene skal nå ha fått en mørkere farge. Tilsett smøret og la det koke videre i noen minutter, la massen bli blank. 

Bruk en hullskje og ta opp mandlene fra massen og legg dem over på bakepapir.

Skill mandlene fra hverandre før de blir helt kalde.

Da kan påsken bare komme:)

#brente #mandler #hjemmelaget #heimelaga #sukkerfri #påskegodt #søtt #påske #matinspirasjon #sunt #godteri

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg