Frokostblanding uten hvitt sukker og tilsetningsstoffer

God morgen dere.

I følge innholdsfortegnelsen på de forskjellige frokost/kornblandingene som er i butikkhyllene i dag, er det store mengder tilsatt sukker og salt.

Til og med i vanlig cornflakes er det tilsetninger!! Det trodde jeg skulle være et “rent” produkt..

Jeg ønsker å vite hva jeg forer meg selv og ungene mine med. At det er en viss mengde næring i vårt daglige inntak er viktig synes jeg. Ungene mine får melk på skolen. De har med seg en boks hjemmelaget frokostblanding og en frukt hver dag. Etter at vi byttet ut den tradisjonelle brødskiven i matboksen, med “mors” frokostblanding, ble det slutt på klagingen over at de hadde for lite mat med seg på skolen. Det ble også slutt på at de stupte rett i skuffer og skap på jakt etter rask (og gjerne usunn) mat, etter skolen.

Vinn vinn for oss alle.

 Jeg har i det siste prøvd meg frem på ulike frokostblandinger.

Denne oppskriften kan regnes som en “basis” oppskrift, hvor du kan fjerne, legge til eller erstatte, som du ønsker.

 

Tørt:

200 g glutenfrie havregryn

200 gram hakkede mandler (hasselnøtter er også en favoritt)

50 gram gresskarkjerner (evt. solsikkefrø)

50 gram sesamfrø

150 gram kokosmasse

50 gram linfrø

150 gram kruskakli (Pan Grati er glutenfri)

Tips: Litt maldonsalt kan tilsettes helt til slutt, for en liten ekstra smaksopplevelse.

 

Vått:

2  ss akasie honning

5 dl vann

4 ss caramel  syrup

 Jeg har brukt Walden Farm sin, den kan du bestille fra Iherb, supert for deg som teller kalorier, eller som ikke ønsker blodsukker stigning.

Bruk koden: KVD 291 i kassen for å få rabatten.

 

Bland alt det tørre godt sammen i en bolle først, så heller du over det våte, bland godt sammen.

Spre over bakepapirkledd langpanne, hell gjerne over litt ekstra honning eller sirup. Det gir en fin, rund smak etter steking. Stekes på 180 grader i midterste hylle i ca. en halv time – time. Jeg slipper ut fuktighet underveis, da blir sluttresultatet litt sprøere. Steketiden avhenger av ovnen din, følg med underveis, for det brenner seg lett.

La frokostblandingen stå å kjøle seg helt ned før du heller den over i en boks, da holder den seg sprø og tørr lenge.

Ikke det at den får stå i fred så lenge:)

Med tre aktive barn her i huset, så lager jeg dobbel porsjon annen hver uke.

Enjoy!

 

#oppskrift #frokost #lunsj #mellommåltid #mat #mattips #sunt #hjemmelaget #sukkerfri #glutenfri #melkefri #kosthold

 

 

2 kommentarer

Siste innlegg