Lemon Curd – uten sukker:)

Her kjære dere,

kommer min oppskrift på en sunnere variant av den Engelske, tradisjonsrike Lemon Curd.

Jeg har familie i England, og da jeg var liten ferierte vi mye der. Det gjør at jeg til tider savner sånne “rare” ting, som vi kun fikk i feriene. Et av disse savnene er Lemon Curd, eller sitronkrem på norsk.

Det fine med denne sitronkremen er at den i grunnen kan brukes til alt.

I bakverk, som tilbehør i desserter, kakefyll, cupcakes, pai, på marengs, vafler, scones, sauser, dressinger, osv.

Hadde barna mine fått sin vilje, hadde de brukt den på brødskiven sin:)

Det er kun fantasien som setter grenser her.

 

Du kan godt lage dobbel porsjon, når du først er i gang, da denne holder seg i ukesvis i kjøleskapet. Dvs. at den forsvinner nok før den er gått ut på dato.

Du trenger:

 


4 eggeplommer

30 g stevia strø

100 g presset sitronsaft

Revet skall av de to sitronene som du har presset

100 g margarin

 

 

 

Slik gjør du:

Ha eggeplommer, stevia, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle. Rør sammen. 

Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen.

 Rør godt, helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør inn romtemperert margarin.

 

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald. Den er klar til bruk dagen etter.


Ha en nydelig dag!

#sitronkrem #matinspirasjon #sukkerfri #dessert #mat #søtt #lemoncurd

4 kommentarer

Siste innlegg