Sunnere Lasagne

God morgen dere skjønne mennesker.

Jeg elsker lasagne.

Bare Elsker det.

 Kanskje det har noe med at jeg har italienske aner?

Ikke vet jeg.

Det jeg derimot vet; er at lasagne ikke er den sunneste middagen vi har. Ungene (og mannen) jubler når mor har laget sin hjemmelagde lasagne.

Jeg har derfor laget en litt sunnere variant, og servert den til sitt kresne publikum.

Og gjett hva..

Den ble slukt ned, med samme iver som originalen. Da er den godkjent for publisering til dere flotte mennesker som følger meg!

Du trenger:

Kjøttsaus:

800 g kyllingkjøttdeig

1 boks hakkede tomater

1 stort glass tomatpuré

2 gule løk

2 fedd hvitløk

Pepper

Hvit saus:

Ca. 2 dl flytende hjertego anbefales

Ca. 2 dl hvetemel (kan byttes ut med det melet du ønsker for glutenfritt)

0,4 – 0,6 dl skummet melk (evt. rismelk, havremelk, for melkefritt)

En neve ost (for smak, jeg valgte lett Norvegia, for mindre kalorier)

I tillegg trenger du:

Lasagneplater

Revet ost til topping

Slik gjør du:

Stek hvitløk og kjøttdeigen på høy varme. Hakk løk, ha i på slutten av steketiden.

Når kjøttdeigen er nesten ferdig, ha i tomatpuré, pepper og hakkede tomater. Rør godt. Skru ned varmen og la blandingen stå og putre for seg selv mens du lager den hvite sausen.

Lag hvit saus: Smelt smøret, ha i litt og litt mel, til konsistensen er tykk. Spe med litt og litt melk, til en tykk saus. Du kan også velge å ha den tykk som grøt. Alt etter hva du liker. Når du er fornøyd med konsistensen, har du oppi en neve ost. Rør godt.

Finn frem ildfast form og ha i halve kjøttblandingen. Ha et tynt lag med hvit saus over. Legg så lasagneplater over hele blandingen. Pass på at platene ikke overlapper hverandre, da blir de ikke myke. Legg så nytt lag med kjøttsaus, resten av den hvite sausen.

Topp så med osten.

Stekes i ovnen på ca 200 grader i ca 25 minutter.

 
Vel bekomme.

 

#lasagne #sunt #hjemmelaget #matinspirasjon #middag #blogg #helg #melkefri #glutenfri

5 kommentarer

Siste innlegg