Min berømte Spinat”klatt” – kan anbefales!

Denne retten egner seg godt til å stå i kjøleskapet noen dager, derfor lager jeg gjerne dobbelporsjon, og har som tilbehør til flere middager.

Retten er litt søt og kremete i konsistensen, og blir spist av store og små hos oss.

Jeg har også brukt den som forrett, sammen med gravlaks i Gourmet klubben vår.

Du “smeller” den sammen på 15 minutter.

Du trenger:

200 g spinat (1 pakke)

4 sjalottløk

1 fedd hvitløk

1 dl hvitvin – kan erstattes med eplejuice

3 dl fløte – kan bruke matfløte for mindre kalorier (Odense Erlet og Oatly har fløte erstatning for deg med melkeallergi)

Maizenamel – kan sløyfes

Margarin

Salt og Pepper

Muskatnøtt

 

Slik gjør du:

Finhakk Sjalottløk og hvitløk. Fres i en stor gryte sammen med smøret. Løken skal bare bli blank.

Hell i hvitvinen. Kokes noen minutter, til vinen er halvert. Legg i spinaten og rør til den faller sammen. Tilsett så fløten, la det hele koke i ca. 10 minutter. Dersom du synes at spinat”klatten” flyter for mye ut, tilsetter du litt Maizena jevnet med fløte. La det koke opp under omrøring. Her er det viktig å ha i litt omgangen, da det fort kan klumpe seg.

Smak tilslutt til det hele med rikelige mengder salt, pepper og muskatnøtt.

Serveres varm eller lun til fisk, fugl og vilt. 

Bon appetitt.

 

#oppskrift #grønnsak #tilbehør

 

2 kommentarer

Siste innlegg