Enkel Hjemmelaget Falafel

 

 

 

Du trenger:

2 dl tørka kikerter

1 gul løk

2 fedd hvitløk

5 kvaster persille

10 kvaster koriander

1 rød chili

1 ts salt

1 ts spisskummen

1 ts bakepulver

4-5 ss jyttemel

Rapsolje til steking


 

Slik gjør du: 

Bløtlegg kikertene i godt med vann over natten, eller i minst åtte timer. Sil av vannet og ha kikertene over i en kjøkkenmaskin. 

Skrell løk og hvitløk og ha i sammen med kikertene. Tilsett persille, koriander, chili, salt, spisskummen, og bakepulver. La maskinen gå på middels hastighet en liten stund. Kikertene skal ikke finmales.

Du må nok stoppe et par ganger for å dytte massen ned fra kantene med en slikkepott. Tilsett én og én spiseskje mel. Når massen begynner å klebre seg sammen har du hatt i nok.

Overfør massen til en bolle som du dekker til med plastfolie og setter kaldt i minst  2 timer. Før steking former du boller av ønsket størrelse med hendene.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek falaflene. Jeg har også frityrstekt dem, da får de et hardt skall på utsiden og er myke inni.

Jeg bruker falafel i stedet for potet eller ris. Jeg vet at veganere bruker falafel i stedet for kjøtt.

Up to you:)

Vel bekomme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg