Laks på spinat med falafel og soyasjy

 


God dag folkens.


Som nevnt tidligere i uken, vil jeg la meg inspirere av Rema 1000 sitt nye sunne hefte. I går lagde jeg lakseretten, og tradisjonen tro: jeg måtte endre og tilpasse retten litt:) Jeg hadde ikke ris til, slik som Rema 1000 foreslår. Jeg lagde Falafel, og det var kjempe godt. Oppskriften finner du HER. Jeg endret også på soyasjyen, og selvfølgelig tilsatte jeg litt chili.

Rema 1000 foreslår at retten serveres med villris. Og det kan du selvfølgelig gjøre. Da blir retten enda enklere.


Du trenger:

Grønnsakene: 

2 fedd hvitløk 

1 løk

1 rød chili

1 ss rapsolje

200g frisk bladspinat

Salt

Pepper

1 lime

 

Fisken:

800 g laksekotelett

Salt

Pepper

1 ss rapsolje 

 

Soyasjy:

4 ss olivenolje

3 ss eplesidereddik

1 dl soyasaus

 

 

 

Slik gjør du:

 

Fin hakk løk, prss hvitløk. Varm rapsoljen i pannen og fres hvitløk og løk godt i ca 5 minutter.

Tilsett spinaten, det er lurt å ta litt og litt, ellers blir panna for full. La spinaten synke sammen litt.

Ta panna av varmen, og la grønnsakene hvile.

 

Krydre fisken med salt og pepper, og stek den ved middels varme til den får en gylden farge. Det tar ca. 8 minutter.

 

Bland sammen sjy ingrediensene, gjerne i en shaker. Rist godt rett før servering. Sjyen kan varmes i en gryte, eller serveres kald.

 

Riv litt lime skall, og dryss på fisken ved serveringen.

 

Vel bekomme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg