Lettere Moussaka

 


Du trenger:

1 rød paprika
3 fedd hvitløk, knust
 

200g mager kjøttdeig
100g røde linser
 

2 ts tørket oregano, pluss ekstra til å drysse over før servering
500ml hakkede tomater på boks
 

1 aubergine i skiver
4 tomater i skiver

2 ts olivenolje
25g parmesan, finrevet
170g gresk yoghurt
fersk revet muskat

 

 

 

Slik gjør du: 

Stek  paprika i  en  stor  teflonpanne i  ca  5  minutter.Tilsett hvitløk  og stek i  1  min  til, legg deretter i kjøttdeigen, hakk den godt opp, og stek  til den er brun.

Ha  i  linsene, halvparten  av  oregano, hakket tomat  og  en skvett vann. La det småkoke i  15-20 minutter  til  linsene er  møre, ha i  mer  vann  dersom du synes det tykner for mye.
Sett stekeovnen på 250 grader. Legg  aubergine  og  tomatskiver   et steke brett  og pensle med  olje. Dryss  på  resten av oregano  og  litt salt og pepper. 

Grilli 1-2  minutter  på hver   side  til de er lettforkullet.
Bland  halve  Parmesanen  med  yoghurt  og ha i litt  pepper. Fordel  kjøttdeigblandingen i  4  små  ildfastformer og  topp  med aubergine  og  tomat. Ha over en skje  yoghurt  og strø  ekstra  oregano, parmesan  og muskat på toppen.

Grilli 3-4  minutter inntil  det bobler. Serveres med en stor gresk salat ved siden.

Vel bekomme!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 kommentar

Siste innlegg